Ratatouille med bröd.
Matilda
Matilda

Ratatouille med bröd.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 st paprikor
  • 1 st zucchini
  • 2 st aubergine
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • 1 knippe färsk basilika
  • tabasco
  • salt & peppar
  • olja

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Värm ugnen till 200°. Skär zucchini och aubergine i bitar. Ringla olivolja över och baka mitt i ugnen tills grönsakerna får färg, ca 20-30 min.

    2. Hacka löken i tärningar, finhacka vitlöksklyftorna och hacka paprika i klyftor.

    3. Hetta upp olivolja och stek löken glansig, tillsätt vitlöken och stek lite till. Vänd i timjan och paprikaklyftorna, stek lite till. Vänd i krossade tomater, salt, peppar, tomatpuré, tabasco, blanda och låt tomatsåsen sjuda under lock i ca 15 min.

    4. Vänd i ugnsrostad zucchini, aubergine och grovhackad basilika. Låt ratatouillen puttra på låg värme utan lock i ca 10 min.

    5. Ringla lite olivolja över rattatouillen.

    Tillbehör: Servera gärna med en bit bröd.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.