1. Nyp ihop margarin och mjöl till en grynig massa. Blanda snabbt i ägg och vatten.
2. Tryck ut degen i en pajform (26 cm) och låt stå i kylen.
3. Låt osten rinna av ordentligt. Skala och skiva lökarna. Stek skivorna i en stekpanna med oljan från ostburken. Smaksätt med honung, salt och basilika.
4. Lägg hälften av lökskivorna i formen, sen osttärningarna och resten av löken. Blanda äggen och grädde och häll i formen.
5. Grädda i nedre delen av ugnen i 200°C ca 35 minuter. Garnera med persilja.
Potatisgratäng med zucchini, pesto och salladsost. När den, i mina ögon, helt onödiga fotosessionen väl var avklarad, så fick den grandiosa potatisen göra sällskap med sina betydligt spädare kompisar i denna krämiga gratäng
zucchini, spenat och fetaost (jag hade i salladsost istället för feta). Vi serverade den med rödbetssalladen, som ni fick recept på igår, och en bit gott bröd
Servera med zucchininudlar, bönpasta, shiratakinudlar/shiratakiris eller bara lite krispig sallad. Lägg i en extra klick smör i pannan oxh lägg i tomaterna, tomatpuré och krydda med rikligt med curry, gurkmeja och paprikapulver
Vi har valt att ha i Apetina Salladsostmed röd peppar och chili. Smörj eventuellt din ugnsform och börja lägg i potatis, morot, champinjoner, salladsost och bladspenat i formen
Den här kalla såsen, smaksatt med fetaost, citron och basilika, är en riktig favorit här hos oss. Denna gång käkade vi den goda såsen tillsammans med quinoabiffar och kokt broccoli
Servera med den picklade rödlöken, färsk koriander och en grönsallad. Fräs allt på medelvärme i 10 minuter. Dela upp fyllningen så den räcker till 6 tortillabröd, ta fram en ugnssäker form och häll lite av såsen i botten, lägg i rullarna och häll resterande av såsen över, lägg på riven cheddarost och smular över medfetaost/salladsost. Fräs allt på medelvärme i 10 minuter
Mosa osten tillsammans med lite av den avrunna filen eller yoghurten. Jag brukar göra detta i en liten matberedare men det går att göra med hjälp av en gaffel i en skål
Salladsost från Kittelberget’s Gårdsmejeri. Vi hade sån otrolig tur med vädret. Dagen tillbringades ute i skogen, med långpromenad upp till Öjsjön och Stensbo
Här kommer ett recept på en underbar fläskfilé, fylld med soltorkade tomater och fetaost. Jag har gjort samma rätt med stora kycklingfileér istället, vilket är precis lika gott (om inte ännu godare)
ersätt salladsost eller mozzarella med tofu. använd laktosfri salladsost eller färskost. Låt koka på medelvärme ca 10 minuter utan lock, tills grönsakerna är lagom mjuka. Gratinera gärna bönröran med 50 g riven salladsost och 50 g. 50 g riven salladsost och
Smaka av med salt, peppar och socker. Mixa sedan osten med basilika och riven vitlök. 2 paket Icas salladsostmed vitlök och oliver. 2 paket Icas salladsostmed vitlök och oliver
Det hela blir ännu godare av att avslutas med en god salladsosten (typ fetaost) på toppen. Denna gång i form av torsk med ett krämigt täcke av bland annat crème fraîche och ajvar
Servera med sallad. 3 dl mjöl ,jag hade vetemjölspecial med fullkorn. 1 ask salladsost i tärning eller 125 g mozzarella. 3 dl mjöl ,jag hade vetemjölspecial med fullkorn. 1 ask salladsost i tärning eller 125 g mozzarella
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.