341 kcal27,9 g protein11 g fett29,4 g kolhydraterPaprikafisk, 3 port400 g Alaska Pollock eller annan vit fisksalt, peppar85 g ajvar relish stark (ca 1/4 dl)167 g matlagningsgrädde (knappt 2 dl)5 g hackad, fryst persilja (ca 1 ½ msk)26 g riven ost (3/4 dl)1. Paprikafisk, 3 port
Ugn. 225 grader. 1. Smörj en ugnssäker form och lägg fisken i formen. Salta och peppra. 2. Blanda ajvar relish med yoghurt eller minifraiche och bred det över fisken
Servera med paprikafisken. Skär bort undersidan på paprikan (där skaftet sitter) och tag ur fröna. Skär fiskfiléerna i mindre bitar, lägg över i en bunke, tillsätt olivoljan, salta och peppra, rör om
God fisk i ugnen med krämigt täcke4 personer400 gr torskfilé2 gröna paprikor av lite mindre modell2 gula paprikor av lite mindre modell1 stor rödlök2 vitlöksklyftor1 dl gräddfil100 gr cream cheese1/2 msk maizena mjölmatoljaPaprikapulvertimjanchiliflakessalt och pepparDela paprikan och ta ur kärnorna skär den sen i stora bitar, skala löken och skär den i klyftor
Strimla purjolök och skär paprikan i mindre bitar. Fräs Paprika och purjolök i oljan i en kastrull. Rör ner Crème fraiche, grädde och buljongtärning, låt koka upp
Tina fisken så mycket att den kan skäras i ½ cm tjocka skivor. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Smält matfettet i en vid kastrull, fräs curryn en stund och lägg i paprikastrimlorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.