2. Skala potatis och skär den i ca 1x1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag. Skölj av stärkelsen från potatistärningarna med vatten. Låt rinna av.
3. Värm en stekpanna och bryn potatisen några minuter i en msk olja. Vänd runt den då och då.
4. Lägg över potatis i en ugnsform och sätt in i ugnen.
5. Skala och tärna morötter.
6. Bryn morotstärningarna några minuter i en msk olja. Vänd runt då och då. Skala och hacka löken. Lägg över moroten med potatisen och sätt in i ugnen.
7. Stek löken mjuk några minuter i en msk smör och olja. Rör om då och då. Skär korven i ca 1x1 cm tärningar.
8. Lägg över löken med potatisen. Bryn korven några minuter i en msk olja. Lägg över med potatisen och sätt in i ugnen.
Stek pytten i ugnen i ytterligare ca 10 minuter tills rotfrukterna är genomstekta och mjuka. Ta ut en bit potatis och smaka - stek annars några minuter till.
9. Hacka persilja. Ta ut pyttipannan och smaka av den med salt samt peppar. Strö över hackad persilja.
Tillbehör: servera pytt i pannan med rödbetor och gärna en grönsallad till.
I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekiskpyttipanna. Sedan dess har jag tänkt laga något liknande hemma också men det har inteblivit av
Mycket god vegetariskpyttipanna med curry och kikärtor. Stek potatiseni smör och olivoljai en stor stekpanna på medelvärme tills den blir nätt och jämnt mjuk
pyttipanna. Ett litetpytt-tipsinnan jag lämnar över till receptet. Påsen liggeri frysen och väntar på att få slängas ner i en långpanna och ätas i stora tugga tillsammans med ägg, inlagda rödbetor och ketchup
Grekiskpytt. Perfekt bjudrätt med allt i en pannai ugnen. Fredag, ledig helg, massor att göra, en ny slags trötthet som slagittill, nya symptom på Daga har dykt upp så nya provtagningarimorse, ett bra möte på förskolan, en mysigmiddag
Pyttipanna är en god vardagsrätt som går att variera efter smak och tycke. Korv, plasternacka, morot, majs, paprika ja det mesta går att blanda ipytten
Jag var så sugen på kroppkakor, hade fläsk och gnocchi hemma och gjorde en ”kroppkake pyttipanna”. Stek fläsket och löken i en panna och krydda med kryddpepparn
Varje år när jag gör minskinka tänker jag på hur god den ska bliipyttipannan. Jag hade gjort iordning en pytt, precis som idag, men någon timmetidigare
Tillsätt först grönkål och sen zucchiniipytten. Stek det hackade frasigt och gyllene i rapsolja samt hälften av smöret i en stor stekpannatillsammans med torkad timjan
IngredienserPortioner. 4 1200 g stor potatis 3 stora gula lökar 600 g stekt eller kokt kött och korv 3 msk olja 3 msk smör salt och svartpeppar 1 kruka persiljaTillservering stekt ägg inlagda rödbetor saltgurka Lägg tilliinköpslistan
Idagblir det grön pyttipanna med picklad rödkål tillmiddag hos oss. Vanligtvis brukar man väl göra just pytt på rester fast jag brukar hinna äta upp mina rester till lunch och står alltid utan till just middagen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.