Potatissallad med senapspesto
aliceclivemo
aliceclivemo

Potatissallad med senapspesto

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner
  • 15 st fasta potatisar, men helst delikatesspotatis eller nypotatis!!
  • 1 st rödlök
  • 250 g körsbärstomater
  • 2 nävar ruccola
  • Lite lagom med haricots verts
  • 3 msk Petersborgs senapspesto

Beskrivning

    Skala och dela potatisen i mindre bitar om det behövs. Koka sedan tills de är lagom mjuka. Är ju beroende på hur stora bitar du har och vilken potatis du använder. Tog ungefär 12 minuter för mig. I slutet kan du ju slänga ner dina haricots verts hos potatisarna!

    Under tiden kan du skiva löken fint, dela tomaterna och skölja av salladen.

    Häll av vattnet från potatisen och låt det svalna något innan du blandar ner den med resten av sakerna. Godast när det är lite ljummet tycker jag!
    Till sist har du ner ca 3 msk senapspesto och rör om det.

    Petersborgs senapspesto är kryddig/örtig och har en ganska mild ton. Det jag tycker passar perfekt till sånt här! Och eftersom den är ganska mild så är den kanske lättare för hela familjen att gilla. Och kanske kul med något annat är den klassiska senapsvinägretten.

    Den här senapspeston jag använt är från en gårdsbutik här i Skåne, där dom odlar sin egen senap och gör alla sina produkter själva. Den finns att köpa antingen på deras gård eller i Petersborgs gårdsbutik, som finns i både Lunds saluhall och i Ystad.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.