15 st
fasta potatisar, men helst delikatesspotatis eller nypotatis!!
1 st
rödlök
250 g
körsbärstomater
2 nävar
ruccola
Lite lagom med haricots verts
3 msk
Petersborgs senapspesto
Beskrivning
Skala och dela potatisen i mindre bitar om det behövs. Koka sedan tills de är lagom mjuka. Är ju beroende på hur stora bitar du har och vilken potatis du använder. Tog ungefär 12 minuter för mig. I slutet kan du ju slänga ner dina haricots verts hos potatisarna!
Under tiden kan du skiva löken fint, dela tomaterna och skölja av salladen.
Häll av vattnet från potatisen och låt det svalna något innan du blandar ner den med resten av sakerna. Godast när det är lite ljummet tycker jag!
Till sist har du ner ca 3 msk senapspesto och rör om det.
Petersborgs senapspesto är kryddig/örtig och har en ganska mild ton. Det jag tycker passar perfekt till sånt här! Och eftersom den är ganska mild så är den kanske lättare för hela familjen att gilla. Och kanske kul med något annat är den klassiska senapsvinägretten.
Den här senapspeston jag använt är från en gårdsbutik här i Skåne, där dom odlar sin egen senap och gör alla sina produkter själva. Den finns att köpa antingen på deras gård eller i Petersborgs gårdsbutik, som finns i både Lunds saluhall och i Ystad.
Dela potatisen och blanda med senapen. Potatissallad ca 10 portioner ca 1,5 kg Färskpotatis 1 rödlök 1 knippe rädisor Lite färsk basilika 1 påse ruccola 2 tomater 1msk dijonsenap en skvätt vinäger En skvätt olivolja Lite parmesan eller annan smakrik ost 1
Spola med kallt vatten så att kokningen avstannar och skär varje sparris i tre bitar. Denna är min nya favorit när det gäller potatissallad, den är otroligt god och väldigt fräsch
Ställ potatissalladen kallt. Börja med att vispa samman alla ingredienserna till marinaden. Lägg dem i en skål och häll över marinaden medan potatisen ännu är varm
Ingredienser Portioner. 4 800 g potatis 3 schalottenlökar 1/2 dl hackad dill och persilja 1 - 1 1/2 msk kapris Sås 1 msk vinäger 2 tsk fransk senap 1/2 tsk salt 1 krm svartpeppar 1 krm socker 3 msk raps- eller olivolja 1 msk vatten Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Täck med plastfolie, låt salladen stå och gotta sig i kylen en stund innan servering. Supergod och superkrämig potatissallad som passar perfekt att serveras vid de allra flesta rätter
Skölj och finhacka paprikan, strimla rödlöken och salladslöken fint, blanda med dressingen. Skölj sockerärtorna och dela dem mitt itu och lägg i skålen med de övriga ingredienserna, hacka ner persilja, så mycket du vill ha
Orkar inte med detta, vill så gärna träna. Vi grillade här för någon dag sedan och åt mitt favorittillbehör på somrarna, nämligen ljummen potatissallad made by mami
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.