Alldeles för enkel kräftsoppa
aliceclivemo
aliceclivemo

Alldeles för enkel kräftsoppa

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st relativt stora morötter
  • 1 st schalottenlök
  • 400 g kräftost
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 burk kräftstjärtar
  • 1 L vatten
  • 2 st fiskbuljongtärningar
  • 2 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk dill
  • Cayennepeppar

Beskrivning

    4 middagsportioner

    1. Riv morötterna med det grövre rivjärnet och hacka schalottenlöken. Bryn i en gryta med smöret. Fortsätt sedan med att tillsätta mjölet, och se till att blanda ordentligt.

    2. Tillsätt vattnet och de två buljongtärningarna. Låt det sedan "småkoka" i ca 7 minuter.

    3. Rör ner kräftosten och créme fraichen. Och låt småputtra runt fem minuter. Smaksätt med cayennepeppar.

    4. Mixa soppan slät.

    5. Till sist har du ner kräftstjärtarna. Jag valde att dela dom lite, i två tre bitar.

    Till min soppa serverade jag ett surdegsbröd med ost och smör. Men jag valde också att göra en ljummen sallad till eftersom jag inte visste hur långt soppan skulle räcka. I salladen hade jag matvete, sparris, tomat, gurka, rädisor och lite blandade salladsblad. Sen slog jag även till med en enkel vinägrett till salladen.

    Om jag skulle ändra på något så kanske jag skulle försöka justera sältan lite. Jag tyckte det blev lite salt efter en stund, men min familj höll inte med. Så är väl en smaksak!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.