Blanda mjöl med salt i en skål. Tillsätt kallt smör skuret i bitar, sedan 1 ägg och det kalla vattnet
Mixa eller blanda detta för hand tills blandningen liknar grova smulor. Forma degen till en boll och linda in den ordentligt med plastfilm. Ställ in i kylen i minst 1 timme.
Ta ut degen och rulla den till en jämn rulle, skär i lika stora bitar och kavla ut. Du bör få ut 10-12 bitar. Kavla ut pirogerna tunt och fritera i max 150 grader.
Toppa sedan upp med valfri fyllning.
Finsk pirogdeg
Blanda samman vatten, salt och mjöl till en smidig deg.
Rulla degen till en jämn rulle, skär i lika stora bitar och kavla ut. Du bör få ut 10-12 bitar. Kavla ut pirogerna tunt, använd mjöl så de inte klibbar fast.
Lägg eller stapla dessa och låt degen vila i 30-40 min innan du friterar i max 150 grader.
Toppa sedan upp med valfri fyllning.
Pirogdeg med jäst
Börja med att värma mjölk till 37°.
Smula sedan ner jästen i en degbunke. Lös upp jästen med mjölken med en träspade.
Tillsätt smör, socker och salt och arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg.
Låt jäsa övertäckt minst i 30 min.
Kavla ut degen tunt på en mjölad yta och skär ut 10-12 skivor. Fritera dessa i max 150 grader.
Toppa sedan upp med valfri fyllning.
Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Grundrecept. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin
Jag har här gjort tre olika sorter med smak av ljuschoklad, schweizernötchoklad och vitchoklad. Något av det enklaste julgodiset som går att göra, men ändå köper de flesta av oss ischoklad i butiken
I Jespers bakskola kan du se hur du kan forma bullarna påtre olika sätt. Forma dina bullar på önskat sätt (snäcka eller knut) och lägg dem på plåt med bak papper eller silikon duk
När man ska ha lite olika tilltugg som förrätt eller till lite drink-mingel tycker jag det är rätt smart att använda ostkex som botten och sedan lägga på lite godsaker ovanpå
Varför inte ta tillvara på allt. Bryn i smör på alla sidor. 1 blomkålshuvud på 1 kg. blomkål, blomkålsmos, kyckling, kycklingfile, parmesan 1 blomkålshuvud på 1 kg 50 gram smör + lite extra att steka i
Nyttiga chokladbollar påtre olika sätt. Chokladbollar är ett tacksamt godis och bakverk då det dels är enkelt att göra, dels går att variera i ingredienser och innehåll på en mängd olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.