När man ska ha lite olika tilltugg som förrätt eller till lite drink-mingel tycker jag det är rätt smart att använda ostkex som botten och sedan lägga på lite godsaker ovanpå
Här kommer receptet från gårdagens treolika sorters chokladbollar, jag utgick från samma grundrecept för alla tre sorterna och det kan man hitta på arlas hemsida
De är goda som fruktdipp, i gröt, smoothies, på mackan eller som fyllning i kakor. Jag tänkte att jag delar med mig av mina tre favoriter här nedan helt enkelt
Rör ihop och tryck på bottnet och på sidorna av formen. Den här cheesecaken är en klassisk ugnsbakad cheesecake, hur gott som helst som så men med att servera den med olika slags såser eller färska bär kan du variera den i oändlighet
Vad sägs om en nyttig chokladkaka gjord på bara tre ingredienser och utan varken socker eller mjöl. Jag är ofta sugen på något gott och sött på kvällen
Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Grundrecept. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin
Ibland gör jag en lite nyttigare variant – ibland går jag loss med vispgrädden. Allt beror på vilket humör jag är på och vad som finns i kyl och skafferi
Jag har här gjort treolika sorter med smak av ljuschoklad, schweizernötchoklad och vitchoklad. Något av det enklaste julgodiset som går att göra, men ändå köper de flesta av oss ischoklad i butiken
Alla typer av rotfruktslådor är klassiker på finska julbord. Det går utmärkt att byta riset mot gryn av olika slag, eller använda överblivet ris, men kokar du ris till lådan använd gärna grötris
Varför inte ta tillvara på allt. Bryn i smör på alla sidor. 1 blomkålshuvud på 1 kg. blomkål, blomkålsmos, kyckling, kycklingfile, parmesan 1 blomkålshuvud på 1 kg 50 gram smör + lite extra att steka i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.