200 g
rensad sill eller strömming, färsk eller fryst
2 dl
vatten
50 ml
ättika, 12%
2 tsk
salt
Annes favoritsill
1 dl
majonnäs
50 ml
crème fraiche
1 msk
dijonsenap (alt ½ msk svensk söt senap + ½ msk dijonsenap)
5 hela
vitpeppar, mortlade
1 msk
hackad färsk dill
2 msk
färsk gräslök eller rödlökar, finhackad
salt, efter smak
Senapssill
1,5 dl
majonnäs
1 msk
dijonsenap
1 msk
grovkornig senap
½ msk
vitvinsvinäger
2 msk
finhackad färsk dill
salt, efter smak
Currysill med äpple
1,5 dl
majonnäs
2 msk
finhackad färsk gräslök
1 msk
currypulver
½ äpple,
syrligt
salt, efter smak
Beskrivning
Enklast är att köpa rensad och filéad strömming eller sill. Färsk eller fryst, det går bra med vilket som. Det ska inte vara urvattnade saltsillfiléer utan färsk eller fryst fisk.
Ta bort skinnet. Det funkar bäst om du lossar skinnet med tummen där ena filén är som tjockast och sedan drar. Gör det samma med den andra filén.
Skölj fisken och låt rinna av. Blanda lagen och häll över.
Låt marinera i kylskåpet i 4–6 timmar eller över natt i burk med lock.
Häll av lagen och låt fisken rinna av ordentligt.
Blanda alla ingredienser till såsen och varva sedan sill och sås i en ren glasburk med lock. Sillen är klar efter två dagar och håller sedan ytterligare 3-4 dagar i kylen.
Obs!
Vill du lägga in alla tre sorterna behövs totalt 600 gram sill, se då till att tredubbla ingredienserna i lagen.
Dela chilin på längden, ta bort kärnorna och finhacka fruktköttet. Grundrecept. Låt oljan stå framme så att den är rumstempererad när du ska laga aiolin
Jag har här gjort tre olika sorter med smak av ljuschoklad, schweizernötchoklad och vitchoklad. Något av det enklaste julgodiset som går att göra, men ändå köper de flesta av oss ischoklad i butiken
I Jespers bakskola kan du se hur du kan forma bullarna påtre olika sätt. Forma dina bullar på önskat sätt (snäcka eller knut) och lägg dem på plåt med bak papper eller silikon duk
När man ska ha lite olika tilltugg som förrätt eller till lite drink-mingel tycker jag det är rätt smart att använda ostkex som botten och sedan lägga på lite godsaker ovanpå
Tillsätt smör, socker och salt och arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Tillsätt kallt smör skuret i bitar, sedan 1 ägg och det kalla vattnet Mixa eller blanda detta för hand tills blandningen liknar grova smulor. Kavla ut degen tunt på en mjölad yta och skär ut 10-12 skivor. 30 min Kavla ut degen tunt på en mjölad yta och skär ut
Varför inte ta tillvara på allt. Bryn i smör på alla sidor. 1 blomkålshuvud på 1 kg. blomkål, blomkålsmos, kyckling, kycklingfile, parmesan 1 blomkålshuvud på 1 kg 50 gram smör + lite extra att steka i
Tillsätt smör, socker och salt och arbeta in mjölet, lite i taget, till en smidig deg. Tillsätt kallt smör skuret i bitar, sedan 1 ägg och det kalla vattnet. Kavla ut degen tunt på en mjölad yta och skär ut 10-12 skivor
Nyttiga chokladbollar påtre olika sätt. Chokladbollar är ett tacksamt godis och bakverk då det dels är enkelt att göra, dels går att variera i ingredienser och innehåll på en mängd olika sätt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.