LCHF-sill på tre sätt
ingelamlandberg
ingelamlandberg

LCHF-sill på tre sätt

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 port
  • Inläggning till varje sillsort
  • 200 g rensad sill eller strömming, färsk eller fryst
  • 2 dl vatten
  • 50 ml ättika, 12%
  • 2 tsk salt
  • Annes favoritsill
  • 1 dl majonnäs
  • 50 ml crème fraiche
  • 1 msk dijonsenap (alt ½ msk svensk söt senap + ½ msk dijonsenap)
  • 5 hela vitpeppar, mortlade
  • 1 msk hackad färsk dill
  • 2 msk färsk gräslök eller rödlökar, finhackad
  • salt, efter smak
  • Senapssill
  • 1,5 dl majonnäs
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk grovkornig senap
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • 2 msk finhackad färsk dill
  • salt, efter smak
  • Currysill med äpple
  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk finhackad färsk gräslök
  • 1 msk currypulver
  • ½ äpple, syrligt
  • salt, efter smak

Beskrivning

    Enklast är att köpa rensad och filéad strömming eller sill. Färsk eller fryst, det går bra med vilket som. Det ska inte vara urvattnade saltsillfiléer utan färsk eller fryst fisk.

    Ta bort skinnet. Det funkar bäst om du lossar skinnet med tummen där ena filén är som tjockast och sedan drar. Gör det samma med den andra filén.

    Skölj fisken och låt rinna av. Blanda lagen och häll över.

    Låt marinera i kylskåpet i 4–6 timmar eller över natt i burk med lock.

    Häll av lagen och låt fisken rinna av ordentligt.

    Blanda alla ingredienser till såsen och varva sedan sill och sås i en ren glasburk med lock. Sillen är klar efter två dagar och håller sedan ytterligare 3-4 dagar i kylen.

    Obs!
    Vill du lägga in alla tre sorterna behövs totalt 600 gram sill, se då till att tredubbla ingredienserna i lagen.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.