Kanelbullar på tre sätt
Svt
Svt
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • mjölk
  • 1 jäst
  • 1 vetemjöl
  • 1 osaltat smör
  • 1 strösocker (eller vit sirap)
  • 1 grovmalen kardemumma
  • 1 salt1. Värm mjölken till ca 30 grader. Blanda i jästen och rör om tills jästen löst sig i mjölken.2. Häll ner ca hälften av mjölet och knåda i maskin ca 5 minuter.3. Låt jäst, mjölk och hälften av mjölet jäsa i ca 20 minuter. Nu har du gjort en fördeg.4. Tillsätt resterande mjöl och allt smör, socker/vit sirap och kardemumma. Knåda i maskin ca 12–15 minuter.5. Tillsätt saltet och knåda ytterligare ca 3–4 minuter.6. Låt degen stå i en bunke eller gärna i en plastlåda med lock ca 45–60 minuter.7. Kavla ut degen och bre på önskad mängd kanelfyllning. I Jespers bakskola kan du se hur du gör din kanelfyllning, även kallad remons.8. Forma dina bullar på önskat sätt (snäcka eller knut) och lägg dem på plåt med bak papper eller silikon duk. I Jespers bakskola kan du se hur du kan forma bullarna på tre olika sätt.9. Sätt in en långpanna med varmt vatten i din avstängda ugn och ställ in plåten med bullarna. Nu har du byggt ditt eget jässkåp. Jäs bullarna till dubbel storlek och ta sedan ut vattnet och bullarna ur ugnen.10. Sätt ugnen på 200 grader. När ugnen kommit upp i temperatur gräddar du bullarna tills de får en bra färg, ca 7–10 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.