4 st rödlökar. Skala löken och skär den i tunna båtar. Koka upp ättika, socker och vatten i en kastrull. Rör tills sockret har löst upp sig och låt sedan lagen svalna
Görsåhär. Supergott, enkelt och passar till väldigt mycket. De flesta recept använder den traditionella 1-2-3 lagen (1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten) men jag tycker den blir lite svag så jag har dragit ner på vattnet lite. Om man vill så kan man såklart öka på vattnet till 1 1/2 dl. 2-3 rödlökar · 1 dl vatten · 1 dl socker · 1/2 dl ättika (12%). 2-3 rödlökar
Picklad/syltadrödlök – en spännade touch till en vanlig sallad. Görsåhär. Det innebär alltså att du kan göraså stor eller liten sats du vill så länge du håller dig till grundprincipen
Och, så himla himla gott. Lägg löken i en burk och häll över lagen så den täcker. Jag har tänkt länge att jag skulle testa och göra min egen picklade lök, men det har liksom inte blivit av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.