Pastagratäng
sara-141
sara-141

Pastagratäng

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Gratängfyllning
  • 1 stor gul lök
  • 500 g nötfärs
  • 2 morötter
  • 1 dl hackad spenat
  • 1 stor burk hela champinjoner
  • salt, peppar
  • 0,5 dl kapris
  • 1 dl gröna oliver med pimiento
  • 2 tomater
  • 8 bitar soltorkade tomater
  • 5 dl pasta (torrvara)
  •  
  • Stanning
  • 2 ägg
  • 3 dl grädde
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk skånsk senap
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk oregano
  • salt, peppar
  • 1 dl riven ost

Beskrivning

    1. Hacka lök och ha ner i en stekpanna tillsammans med lite smör. När löken mjuknat en aning, ha ner köttfärs och skivad morot. När köttfärsen fått yta, ha ner spenat och hela champinjoner i stekpannan. Låt allt fräsa ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Häll över det stekta i en ugnsform. Blanda ner kapris och oliver samt grovhackad tomat och strimlade soltorkade tomater.

    2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men dra av en minut på koktiden. Slå av vattnet från pastan och häll ner den kokta pastan i formen och blanda med de övriga ingredienserna.

    3. Vispa ihop ägg och grädde med en pressad vitlöksklyfta, senap, tomatpuré och kryddor. Vispa ihop och häll stanningen i formen. Laga gratängen i 225°C på över- och undervärme i cirka 15 minuter. Ta ut formen och strössla över riven ost. Ställ in ytterligare 5-10 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.