1. Hacka lök och ha ner i en stekpanna tillsammans med lite smör. När löken mjuknat en aning, ha ner köttfärs och skivad morot. När köttfärsen fått yta, ha ner spenat och hela champinjoner i stekpannan. Låt allt fräsa ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Häll över det stekta i en ugnsform. Blanda ner kapris och oliver samt grovhackad tomat och strimlade soltorkade tomater.
2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men dra av en minut på koktiden. Slå av vattnet från pastan och häll ner den kokta pastan i formen och blanda med de övriga ingredienserna.
3. Vispa ihop ägg och grädde med en pressad vitlöksklyfta, senap, tomatpuré och kryddor. Vispa ihop och häll stanningen i formen. Laga gratängen i 225°C på över- och undervärme i cirka 15 minuter. Ta ut formen och strössla över riven ost. Ställ in ytterligare 5-10 minuter.
Gjorde en superenkel pastagratäng med köttfärs häromdagen. Pastagratäng med köttfärs 4 port. En bra vardagsmiddag som passar perfekt att förbereda och bara ta fram och gratinera när man ska äta
I kväll blev det en pastagratäng med kyckling. Pastagratäng och kampen med Viktväktarna. Hur jag än försöker komma ifrån viktväktarna och klara mig på egen hand med alla verktyg man skaffat sig under åren
Helt okej som det är, men samma ingredienser i form av en pastagratäng… Mycket bättre, eller hur. Jag fick en fin stekgryta i gjutjärn i födelsedagspresent, som var helt perfekt att göra den här pastagratängen i
Ingredienser Portioner. 4 4 port pasta (gärna route) 1 gul lök ca 500 g blandfärs 1/2 msk olja 1 vitlöksklyfta 1 tsk rosmarin 500 g krossade tomater 2 1/2 dl vatten 1 grönsaksbuljongtärning eller motsvarande mängd fond 1 dl chilisås (eller ketchup) salt peppar 150 g riven ost 1/2 isbergssallad Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.