1. Strimla gul lök och chilifrukt, skala morötterna och skär tunna stavar av dessa. Skär zucchinin i halvmåneskivor och paprikan i större bitar. Strimla kycklingen i lagom bitar (2x4cm).
Kyckling:
1. Hetta upp pannan med matolja tillsammans med currypastan och rör om.
2. När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt sesamolja och direkt efter kycklingen och korianderkrydda.
3. När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en skål så länge.
Grönsaker:
1. Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar längst tid först.
2. Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och sist den strimlade chilifrukten. Rör omkring i pannan så ingredienserna blandas väl.
3. Stek i 3-4 minuter, tillsätt vatten, smaka av med fisksås , oystersås, soja och pressad citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt. Ta potatismjöl i lite kallt vatten för att få tjockare konsistens.
4. Servera rätten med äggnudlar eller jasminris. Garnera rätten med cashewnötter
Kycklingmedcashewnötter. Ta upp allt ur woken och fortsätt med resterande vitlök och kyckling. Ta upp dem med en hålslev och låt rinna av på hushållspapper
Förra veckan åkte crock potten fram och jag gjorde den här jättegoda kycklingenmedcashewnötter. Lägg den tillsammans med mjölet i en påse, skaka så att mjölet täcker kycklingstrimlorna
Det här är en brasiliansk kycklinggryta där man först marinerar kycklingenmed bland annat färska örter och citron och sedan låter den puttra i kokosmjölk och cashewnötter
Kycklingmed soja och cashewnötter. Stek grönsakerna ihop medkycklingen. Strimla kycklingen, salta och peppra och stek i olivolja, strimla paprikan och dela salladslöken i mindre bitar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.