Kyckling med cashewnötter
sara-141
sara-141

Kyckling med cashewnötter

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 700 gram kycklinglårfilé
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • citronsaft
  • 2 msk fisksås
  • 4 msk sweet chilisås
  • 2 msk vinäger, rödvins- eller risvinäger
  • 2 krm koriander, fryst
  • 1 tsk sesamolja
  • 1,5 msk röd currypasta
  • matolja
  • 1 st paprika
  • 1 st morot
  • 0,5 st zucchini
  • 0,5 purjolök(liten)
  • 2 st vitlöksklyfta (or)
  • 1 st röd chilifrukt ( en 1/2 om stark)
  • 0,5 dl oystersås
  • 4 dl vatten
  • 2 msk japansk soya
  • Ev potatismjöl

Beskrivning

    Tillagning

    Bered ingredienserna:

    1. Strimla gul lök och chilifrukt, skala morötterna och skär tunna stavar av dessa. Skär zucchinin i halvmåneskivor och paprikan i större bitar. Strimla kycklingen i lagom bitar (2x4cm).
    Kyckling:

    1. Hetta upp pannan med matolja tillsammans med currypastan och rör om.
    2. När pastan har jämnat ut sig i oljan tillsätt sesamolja och direkt efter kycklingen och korianderkrydda.
    3. När kycklingen fått lite färg häller du bitarna i en skål så länge.
    Grönsaker:

    1. Tillsätt grönsakerna i stekpannan. Ta de grönsaker som tar längst tid först.
    2. Pressa i vitlök, tillsätt vinägern och sweet chilisås och sist den strimlade chilifrukten. Rör omkring i pannan så ingredienserna blandas väl.
    3. Stek i 3-4 minuter, tillsätt vatten, smaka av med fisksås , oystersås, soja och pressad citronsaft. Lägg tillbaka kycklingen och låt allt bli varmt. Ta potatismjöl i lite kallt vatten för att få tjockare konsistens.
    4. Servera rätten med äggnudlar eller jasminris. Garnera rätten med cashewnötter

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.