- salt i torr stekpanna, värms upp, lägg i olivolja, ganska mycket
- lägg i vitlök och schalottenlök tills det blir lite gyllenbrunt bara några min, lägg i champinjoner och höj värme, lägg i mer olivolja
- lägg i nötfärs, innan det blir helt brunt ska 2 msk tomatpure läggas i, höj värme lite.
- Lägg i smör, hög värme igen o lägg i marsalavin
- lägg i 2 st körsbärstomater med högvärme
- lägg i 1,5 köttbuljong
- låt den koka i högvärme och lägg i 1 dl gräde och direkt efter lägg i parmesan, från nivå 9 till 5
- lägg lock på, med en sked emellan
- Lägg över färsk basilika och strö över oreganokrydda, höj värme lite och blanda allt
Blanda köttfärsen med den färdigkokta pasta och häll i den i en ugnsform. Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pasta och köttfärssås
Blanda pastamedköttfärssås. Under tiden koka pasta enligt avvisningar på paketet. Lägg olivolja, gullök i tjockbottnad, djup kastrull och fräs på medelstark värme tills löken är guldfärgad
Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan. Hallå. Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni
Koka upp vatten till pastan. Servera köttfärssåsenmed grönsaker och toppa med fetaost och persilja. Krydda med basilika, paprikapulver, tomatpuré, ketchup och balsamvinäger
Och självklart serverades det med hemmagjord pasta. Smaka av med salt. Eftersom jag hade massa selleri över i kylen så passade jag på att göra en variant av köttfärssås och spaghetti
Idag har det blivit en riktig klassiker till lunch - pastamedköttfärssås som även om orginalet kommer från Italien blivit en riktigt klassiker i de flesta svenska hemmen
Mmm, pasta och köttfärssås. Tillsätt pastan när det återstår lika många minuter kvar av koktiden som det står att pastan ska koka enligt förpackningens anvisningar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.