Mat

Mat

Öppen lasagne med tomat, vispad ricotta och pinjenötter

Öppen lasagne med tomat, vispad ricotta och pinjenötter

1 gul lök, hackad 3 klyftor vitlök, hackade 2 burkar körsbärstomater 1 krm strösocker 200 g färsk spenat 300 g ricotta 1,5 dl crème fraîche 70 g parmesanost, fint riven 8 färska lasagneplattor (250 g) 2 krukor färsk basilika 70 g pinjenötter, rostade olivolja, att steka i salt peppar
Köttfärslimpa

Köttfärslimpa

Blanda ägg, tomatpuré, kryddor, stekt lök och färs i bunken med ströbrödet, rör till en slät färs. 3 msk tomatpuré. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 500 g köttfärs nöt- eller blandfärs 4 msk ströbröd 1½ dl Arla® mjölk 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 1 ägg 3 msk tomatpuré 2 tsk torkad timjan 1 tsk salt 1 krm peppar
Ghejme

Ghejme

6 personer mat. lägg i tomatpure 3 msk. 3 msk tomatpure. stek 1 lök i mkt olja. nivå 9. lägg i gurkmejja. lägg i nöt eller lamm kött (grytbitar) 1
Italiensk pastasallad med soltorkade tomater

Italiensk pastasallad med soltorkade tomater

Sås på soltorkade tomater1 burk soltorkade tomater i olja, avrunna (à 200 g) 1 citron, skalet 1 klyfta vitlök, skalad 1 dl olivolja. Tillbehör1 färsk lök 250 g körsbärstomater 2 buffelmozzarella 100 g kalamataoliver, med kärna 1 kruka basilika, plockad salt svartpeppar
mangosallad till räktacos

mangosallad till räktacos

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner 30 st råa jätteräkor , MSC-märkta, utan skal (6–8 scampi per person) 2 dl vetemjöl 3 dl pankoströbröd 2 st ägg 4 dl rapsolja , el