Blanda köttfärsen med den färdigkokta pasta och häll i den i en ugnsform. Varför inte göra en god gratäng av alla familjers vardagsrätt, pasta och köttfärssås
Pasta2,5 l vatten salt 500 g pasta (färsk av valfri sort) rapsolja. Marinad1 chilifrukt, urkärnad och finhackad 0,5 limefrukt, pressad 2 klyfta vitlök, skalade och pressad 1 tsk färsk ingefära, skalad och riven 1 msk rapsolja 1 kg kycklingfilé, skuren i mindre bitar
Det som skulle göras var i stort sätt bara koka pasta, och medanspastan kokade fräste jag lite vitlök i en panna, tillsatte spenat, tomater, tomatpuré, vatten och kycklingen och lät det puttra tills pastan kokat färdigt
Blanda pastamedköttfärssås. Under tiden koka pasta enligt avvisningar på paketet. Lägg olivolja, gullök i tjockbottnad, djup kastrull och fräs på medelstark värme tills löken är guldfärgad
Låt såsen puttra under tiden du kokar pastan, enl anvisning på paketet. "Krossa" tomaterna med stavmixer, inte för mycket, så det finns kvar litet bitar av tomaterna
Den kära köttfärssåsen som smakar precis som den man fick i skolan. Hallå. Nu tycker jag det är dags för lite uppdatering och ett gott recept igen, eller vad säger ni
Servera medpasta i valfri form. En bönsallad med persilja, äpple och mandel är också gott till – tillför sötma och crunch som passar bra till den chilihetaköttfärssåsen
Till familjen lagade jag en het skinksås som serverades med rykande varm pasta. Serveras medpasta. Det ska bli så skoj Jag funderar på ett riktigt gottebord och om jag har tiden med mig – så kommer jag nog att hinna med det också…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.