1 hacka all lök och stek med curry. Lägg åt sidan. 2 skär kycklingar i bitar och bryn. 3 tillsätt allt förutom briccoli och blomkål i en gjutjärnsgryta
Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök
Denna kycklinggryta är enkel att göra, smakrik och väldigt god. Jag valde att servera med lätt stekta nudlar denna gången, men den är minst lika god med ris
Skala och finhacka lök, vitlök och ingefära. Stek i olja på medelvärme tills de mjuknat. Tillsätt buljongtärning, garam masala, sambal oelek, tomatpuré och paprikapulver och låt fräsa med några minuter
En helt vanlig tisdagkväll med halv storm utanför fönstret och enkel korvstroganoff till middag. Receptca 600 gram falukorv1 gul lök3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenapca 3 dl grädde eller mjölkSalt och pepparSmör att steka iSkär korven i strimlor, hacka löken
2 portioner pasta ev. broccoli eller sockerärtor. 12,5 msk vetemjöl 4 dl mjölk 1-3 msk grädde eller smör 140-200 g bacontärningar eller kassler eller rökt skinka i tärningar 0,5 tsk salt 0,5 krm malen vitpeppar ev
- salt i torr stekpanna, värms upp, lägg i olivolja, ganska mycket. - lägg i vitlök och schalottenlök tills det blir lite gyllenbrunt bara några min, lägg i champinjoner och höj värme, lägg i mer olivolja
NUDELRISBasmatiris eller långkornigt risSoppnudlar, eller små rostade bruna nudlar,finns i orientbutikerRapsoljaHönsbuljong tärningLite tomatpuréKoka upp vatten, lägg i hönsbuljongtärning (eller grönsaksbuljong för vegeterianer)Häll lite olja i vattnet