1. Vispa äggulor, farinsocker och vaniljpulver.
2. Vispa grädden.
3. Blanda ihop den vispade grädden och äggsmeten (vänd/rör eller vispa försiktigt).
4. Häll upp i valfria formar och frys in (t ex plastglas, portionsformar eller små/stora springformar för att göra små/stora tårtor, som sedan garneras med t ex färska bär vid servering).
Varianter: Smält (svalnad) choklad kan blandas i äggsmeten innan den rörs ihop med grädden. Frukt och bär kan röras ner innan infrysning. Olika smaksättningar kan läggas i lager i formen som glassen fryses in i.
Pappas stekpannebröd, 10-12 st (stekpannestora). Pappas stekpannebröd, 10-12 st (stekpannestora). På Fars dag igår åkte vi först hem till min pappa för att fira honom
Om man bortser från att det snöade och att Skåne var täckt i ett tjockt, grått lager slask var det riktigt fint att vara hemma-hemma i helgen och få äta pappas rågkakor till frukost
Ugn 200º. Bryn köttfärsen och bacon. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål
Rör ihop ris, ägg och mjöl. Späd med mjölk. Smält en rejäl klick smör i stekpannan. Klicka ut rissmeten, det ryms 4-5 plättar i en normalstor stekpanna
1. Hacka eller riv löken fint. 2. Blanda alla ingredienser väl, ströbrödet behöver inte blötläggas. 3. Rulla köttbullar i storlek, lite mindre än en pingisboll
Som utlovat kommer här en av pappas paradrätter - lammgryta. Mamma och pappa köpte köpte alltid ett halvt lamm på hösten, sedan var det lammstek på högtider och lammkotletter på grillen
200 g ryggbiff tunt strimlad (eller lövbiff) rapsolja salt vitpeppar ca 0,5 burk bambuskott, strimlade 2 klyfta vitlök, hackade 1 gul lök, skivad 2 cm ingefära, hackad 2 msk ostronsås 2 msk soja 2 dl vatten 1 msk ev hoisinsås majsstärkelse, för att reda såsen vatten (för att reda såsen) salt (efter smak) 0,5 tsk MSG (finns i asiatiska livsmedelsbutiker) 2 salladslökar, skivad
Ugn 200º. Bryn köttfärsen och bacon. Salta och krydda efter behov och slå sedan över det i en stor skål. Koka spiralmakaronerna som sedan slås över i samma skål
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.