Efterrätter

Efterrätter

  • 3 Recept
Saffranskladdkaka med mandelmassa

Saffranskladdkaka med mandelmassa

Ingredienser Portioner. 8 bitar ca 1 msk flytande matfett (till formen) ca 1/2 dl ströbröd (till formen) 3 dl strösocker 2 1/2 dl vetemjöl 2 msk vaniljsocker 1 krm salt 3 ägg 100 g mandelmassa 150 g margarin 2 förp saffran (à 0,5 g) Till servering bär eller sylt vispbar matlagningsgrädde Lägg till i inköpslistan
Pappas gräddglass

Pappas gräddglass

1. Vispa äggulor, farinsocker och vaniljpulver. 2. Vispa grädden. 3. Blanda ihop den vispade grädden och äggsmeten (vänd/rör eller vispa försiktigt)

Falsk cheesecake (Carina)

1. Smula/mortla digestivekexen och fördela i 4 portionsglas. 2. Vispa vaniljvispen fluffig och blanda ihop med cream cheese