Smula ner jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt julmust och porter och värm till 37°. Häll lite av degspadet över jästen och rör tills jästen en lösts upp
Jag gjorde dubbel sats och gräddade med två pannor och då gick det undan, får väl jobba lite på det där att kavla tunt men de blir hur som helst grymt goda
Det känns så gott att fyllt frysen med hembakat, lite av att man känner sig rik. Det här receptet är hämtat ur tidningen Hembakat, jag dubblade receptet då jag ändå tog mig för baket
Pappa bjöd på sin underbart goda mat, förrätt, varmrätt & efterrätt, tack så mycket. Igår var vi på middag hos fina familjen♥ grillning & några glas vin i solen
(Har man tänkt frysa soppan blir det godare att koka potatisen vid sidan av och ta i samtidigt som grädden) När grönsakerna känns klara tar du i grädde och en redning bestående av mjöl utrört mjölk eller grädde
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.