Julköttbullar 2020
linaeisele
linaeisele

Julköttbullar 2020

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök (eller 2 st små)
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • 2,5 msk skånsk senap
  • 1,5 dl ströbröd
  • 1,5-2 tsk salt
  • 2 krm kryddpeppar
  • lite svartpeppar
  • ev. lite vitlökspulver

Beskrivning

    1. Rör ihop ägg, grädde, ströbröd och senap och låt det sedan svälla cirka 10 minuter.

    2. Riv gul lök på ett rivjärn. Blanda i lök samt färs och kryddor i ströbrödsblandningen. Bearbeta inte för länge – då blir det segt.

    3. Ta på plasthandskar och rulla cirka 1 matsked per köttbulle.

    4. Stek köttbullarna i smör på hög värme tills de har fått fin yta. Fyll inte hela stekpannan, utan ta lite i taget.

    (Om köttbullarna ska värmas i ugn till julbordet behöver de inte vara helt genomstekta – då blir de lätt torra när de värms på).

Kommentarer

  • linaeisele

     - 

    Receptet är delvis hämtat från Landleys kök - där finns mer beskrivande text samt diverse tips.

    https://www.landleyskok.se/recept/klassiska-julkottbullar

Logga in eller Registrera för att kommentera.