Oumph ”ribs” med potatis.
Matilda
Matilda

Oumph ”ribs” med potatis.

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 påsar oumph
  • 2 msk rapsolja
  • 1 kg potatis
  • Marinad
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1/2 dl ketchup
  • 1/2 dl valfri senap
  • 1/2 dl ljus sirap
  • 1/2 dl japansk soja
  • 1 msk riven ingefära
  • 1 msk finrivet apelsinskal
  • 1 tsk chilipulver
  • salt & peppar

Beskrivning

    Receptet är för 4 personer.

    1. Marinad: Blanda ihop samtliga ingredienser till marinaden.

    2. Blanda marinaden med oumph-filéerna. Låt marinera minst 1 timme men helst över natten i kylskåp.

    3. Koka potatis.

    4. Stek oumphen i oljan i en stekpanna på medelvärme tills filéerna har fått fin färg runt om.

    5. Gör en brunsås på skyn från stekpannan.

    Tillbehör: Kokt potatis, brunsås och lingon.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.