Ost- och skinkpiroger
ericpalmer
ericpalmer

Ost- och skinkpiroger

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 30 st
  • 20 g jäst
  • 4 dl vatten
  • 1/2 dl olja
  • 1/2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 2 dl fint rågmjöl
  • 8 dl vetemjöl
  •  
  • Fyllning
  • 400 g skinka
  • 3 dl riven ost
  • 2 ägg
  • 2 dl créme fraiche
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk oregano
  • 2 msk sötstark senap
  • Salt och peppar
  •  
  • Pensling och topping
  • 1 ägg
  • Sesamfrön

Beskrivning

    Så gör du:
    1. Blanda alla ingredienser till degen och jobba i maskin i 10 min. Jäs övertäckt i 2 timmar tills den fördubblat sin storlek.
    2. Strimla skinkan och rör ihop allt till fyllningen.
    3. Dela degen i 30 bitar. Kavla ut dom till runda, tunna cirklar på ca 1 dm diameter. Lägg en klick fyllning i mitten av cirkeln. Pensla halva kanten med uppvispat ägg. Vik över halva degen och tryck till kanterna hårt.
    4. Lägg alla piroger på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda ca 15-20 min i 200 grader!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.