Piroger

Piroger

  • 15 Recept
Pizza med ost och skinka

Pizza med ost och skinka

1 förp mix till en stor pizza 4-500 g passerade tomater med basilika 1 tsk oregano 2 msk olivolja 150 g rökt skinka, strimlad 350 g champinjoner, skivade 1 paprika, skivad ca 3 dl ost, riven
Ost-och skinkpiroger

Ost-och skinkpiroger

Jag tänkte att vi drar igång veckan med mat – i form av piroger. Barnen älskar dessa hemgjorda piroger så de brukar gå åt i ett nafs
Byt ut jästen till bakpulver.

Byt ut jästen till bakpulver.

Kavla ut degen tunnt på ett mjölat underlägg och skär sedan ut lagom stora cirklar med hjälp av en rund skål eller ett glas, beroende på hur stora piroger du vill ha
Ost- och skinkpiroger

Ost- och skinkpiroger

Lägg alla piroger på en plåt med bakplåtspapper. Så gör du. 1. Blanda alla ingredienser till degen och jobba i maskin i 10 min
Köttfärsfylld pirog

Köttfärsfylld pirog

Arbeta snabbt ihop 7 dl mjöl, salt och kallt smör. Vispa upp ägget i en kopp, rör ner ättika och vatten, och blanda ner i degen
Pirog med kycklingröra

Pirog med kycklingröra

Lägg pirogerna på en plåt och låt jäsa i 15 min. Sätt ugnen på 200 grader. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda i mjölken
Piroger med olika fyllningar

Piroger med olika fyllningar

Deg. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och blanda med mjölken. Värm till 37 grader. Blanda med jästen
Piroger - nyttigt eller inte, jag bryr mig inte!

Piroger - nyttigt eller inte, jag bryr mig inte!

Igår gjorde jag piroger. Lägg pirogerna på en bakplåtspapperklädd plåt. 1 ägg (till att pensla pirogerna med). Grädda pirogerna mitt i ugnen i ca 12 minuter. 1 ägg (till att pensla pirogerna med)
Pirog!

Pirog!

Det är nu du väljer vilken form du vill ha på pirogerna, ska de vara runda eller fyrkantiga, kanske öppna eller stängda
Enkla piroger.

Enkla piroger.

Piroger. Ursäkta min frånvaro på bloggen men energinivån är inte på topp. Sååå. vad passar bättre än ett snabbt tips om snabb mat som inte kräver så stor insats
Piroger

Piroger

Häromdan bakade jag piroger om idag visade sig vara ett snabbt och bra lunch/middagsval när tiden är knapp med en fräsch sallad tilll
Ylva pirog

Ylva pirog

Den här köttfärspirogen brukade mamma göra när jag bodde hemma. Eftersom vi alltid har kallat den för Ylva pirog så förutsätter jag att det var mammas väninna Ylva som bjöd oss på den första gången