Mozzarella sticks
Ninnie Persson
Ninnie Persson

Mozzarella sticks

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3-400 g riven mozzarellaost
  • 2 dl mjöl
  • 2-3 ägg
  • 3 dl ströbröd, kan behövas mer beroende på hur mycket panering som man har på varje stick
  • Salt, peppar

Beskrivning

    1. Ta fram 3 skålar och häll upp mjöl i en och ströbröd i en.

    2. I den tredje skålen vispar du upp äggen och blandar med salt och peppar.

    3. Krama ihop osten till pinnar som är ungefär 8 cm långa och 1 cm breda.

    4. Sätt in ostpinnarna i frysen i ungefär 20-30 minuter.

    5. Doppa pinnarna ordentligt i mjölet och sedan ägget.

    6. Rulla sticksen i ströbröd och lägg tillbaka på tallriken och in i frysen igen ca 10-15 minuter.

    7. Ta fram lämpligt kärl för fritering och värm upp oljan.

    8. Ta ut dina mozzarella sticks och doppa dom en gång till i ägg och ströbröd.

    9. Fritera sticks i hög värme tills de är gyllene, man får vara lite snabb annars rinner osten ut.

    10. Lägg upp dina Mozzarellasticks och servera genast!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.