Monas Fläskfilé Och Mostoppar
Malin Morin
Malin Morin

Monas Fläskfilé Och Mostoppar

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 5 port
  • 700 g Fläskfilé
  • Salt Och Peppar
  •  
  • Såsen
  • 2 st Vitlöks Klyftor
  • 2 msk Smör
  • 1 msk Mjöl
  • 2 dl Köttbuljong (En Tärning)
  • 3 dl Grädde
  • Ev 1dl Fin Hackad Persilja
  • Salt Och Peppar
  •  
  • Mostopparna
  • 1 kg Potatis (Skalad)
  • 2 st Äggulor
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Grädde
  • Ev Parmesan Eller Västerbottenost

Beskrivning

    Gnid in köttet i salt och peppar och bryn sedan köttet.
    Sätt sen in köttet i ugnen i ca 10 minuter.
    Finhacka löken (vitlöken) och låt den puttra i smör i ca 1 minut utan att ta färg.
    Pudra över mjölet och späd med buljong och grädden.
    Låt koka i 5 minuter och tillsätt persiljan och mixa såsen slät.
    Pressa den kokta potatisen och rör i äggulorna smöret och grädden och smaka av med salt och peppar.
    Spritsa till toppar och på med osten och in i ugnen.

    Servera gärna en sallad till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.