Börja med åt klippa tomtarna i bita.
Och bryt chokladen i bitar.
Smält smöret och sen i med alla ingredienser förutom den vita chokladen och låt tomtarna smälta och rör om då och då.
Sen då det blivit en fin och jämn sörja så ta bort kastrullen från plattan och tillsätt chokladen och rör om tills den smält.
Häll i en form med bakplåtspapper (en liten form)
Och in i kylen i minst 3 timmar innan du börjar göra små bitar.
Förvaras i kylen.
Brukar gå efter datumet på grädden för att se hur länge den är ätbar.
Det blir nämligen en sådan här till julen. Gillar man choklad, fudge, bittermandel. Strösslet i guld och silver är chokladströssel och kommer från Strössel&Annat så otroligt juligt och vackert strössel
Julköttbullar för mig är de som innehåller kryddpeppar men självklart kan dessa smaksättas på annat sätt också, exempelvis med lite finhackad ansjovis + anjovisspad eller kanske med vitlök och persilja
Jag kör den gamla klassikern när jag gör fudge, dvs kulprov för att kolla om den är klar. (Tag en tesked fudge ur kastrullen och droppa i ett glas eller en skål med kallt vatten
Ska du bara göra en efterrätt i jul – gör den här. Knaprig chokladbotten med en ljuvligt krämig cheesecakefyllning med fyllig apelsinssmak, toppat med en chokladswirl som gör kakan lite extra julfin
Har börjat baka lite smått inför julen. Förra veckan vart det saffransbullar med mandelmassafyllning, smak av apelsin och russin, Igår kokade jag knäck och idag så har jag snört ihop rocky roads, chokladbollar med choklad och ett av julens måste i min frys, nämligen dumlekakor
GOD JUL. Jo jag vet, alla lägger upp recept på kola just nu men jag bara måste göra det jag också. så jag kommer ihåg till nästa år vilket av alla recept jag ska göra efter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.