1.
Smält smöret i en kastrull och tillsätt kardemumma och mjölken.
Värm till max 37 grader (fingervarmt)
2.
Rör ut jästen med degspadet i en bunke och tillsätt strösocker salt och vetemjöl.
Arbeta degen tills den blir blank (cirka 10 minuter för hand) Låt jäsa under en bakduk i 60 minuter.
3.
Tryck ut degen i en ugnsplåt som är ca 20•35cm klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
Pensla med ett lätt uppvispat ägg och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
4.
Ta bullen ur formen och låt svalna ordentligt.
Dela bullen i två delar och gräv ut lite bröd ur botten. Vispa ihop mandelmassa brödet och mjölken med en elvisp till en jämn kräm.
5.
Täck botten med mandelmassakrämen och vispa grädden och bred ut den på fyllningen.
Sätt på locket och sikta över med florsocker....
Smörj och bröa en långpanna och häll i smeten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Skala och skiva äpplena och blanda dem med kanel och strösocker, låt ligga och marinera en stund
En perfekt kaka tillfredagsfikat, då den gräddas ilångpanna och räcker till många. Hittade ett kakrecept imin hög med sparade, intressanta recept som jag tog och bakade förra helgen
Jag bara älskar recept på kakor ilångpanna. ♥ KRaM aNNiCa ♥ Semlerutor. Hade som sagt var lite bakstuga idag på em och precis vad jag var rädd för, så blev det
Helgen är över i ett nafs, vilket den alltid är när man ”bara” är ”ledig” om söndagarna. Vilket jag naturligtvistrivs bra med och räknar det som vår familjslivsstilkombinerat med träning och barnens sportaktiviteter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.