Semlerutor i Långpanna
Malin Morin
Malin Morin

Semlerutor i Långpanna

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 grader
  • 100 g Smör
  • 1 tsk Kardemumma
  • 5 dl Mjölk
  • 25 g Jäst
  • 1 dl Strösocker
  • 0.5 tsk Salt
  • 12 dl Vetemjöl
  •  
  • Fyllningen
  • 400 g Grovriven mandelmassa
  • 1-2 dl Mjölk
  • 1 Liter Vispgrädde
  •  
  • Garnering
  • Florsocker

Beskrivning

    1.
    Smält smöret i en kastrull och tillsätt kardemumma och mjölken.
    Värm till max 37 grader (fingervarmt)
    2.
    Rör ut jästen med degspadet i en bunke och tillsätt strösocker salt och vetemjöl.
    Arbeta degen tills den blir blank (cirka 10 minuter för hand) Låt jäsa under en bakduk i 60 minuter.
    3.
    Tryck ut degen i en ugnsplåt som är ca 20•35cm klädd med bakplåtspapper och låt jäsa ytterligare 30 minuter.
    Pensla med ett lätt uppvispat ägg och grädda i ugnen i cirka 20 minuter.
    4.
    Ta bullen ur formen och låt svalna ordentligt.
    Dela bullen i två delar och gräv ut lite bröd ur botten. Vispa ihop mandelmassa brödet och mjölken med en elvisp till en jämn kräm.
    5.
    Täck botten med mandelmassakrämen och vispa grädden och bred ut den på fyllningen.
    Sätt på locket och sikta över med florsocker....

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.