Värm vattnet utan att koka. Gör en "vulkan" med mjölet och halva sockret.
Rör om jäst med ¼ kopp varmt vatten.
Tillsätt mjöl, hälften av margarin och 2 ägg tills du har en homogen blandning.
Knåda blandningen, låt den sedan stå och täck den med en fuktig trasa i cirka 1 timme.
Å andra sidan blanda socker, mjöl, ägg, margarin och mjölk.
Blanda de två degen efter att ha haft en homogen deg.
Lägg degen i skålen och täck den med en fuktig trasa.
Låt degen vila i 3 timmar eller tills den har fördubblats i storlek.
Värm ugnen till 180 ° C.
Placera glasets socker, smör och mjöl i en skål och rör om väl.
Dela blandningen och placera i tesked vanilj i hälften och i den andra hälften den smälta choklad.
När degen har fördubblats i storlek, knådas och separeras i bollar på cirka 30 gram och ge dem en cirkelform.
Smörj brickorna, placera bollarna som skiljer dem med 5 cm.
Lacka bollarna med äggviten. Lägg ett lager vanilj eller chokladpasta ovanpå, dela blandningen i rutor med hjälp av en kniv.
Vila skalen i cirka 1 timme för att fördubbla storleken.
Grädda skalen i 20 minuter.
Efter 20 minuter vänta på att de svalnar och åtfölj dem med en utsökt varm choklad.
En härlig dessert med en underbar mix av glass, chokladsås och saltrostade mandlar. De salta mandlarna gifter sig otroligt väl med den lena och söta glassen och ger efterrätten det där lilla extra som dina gäster garanterat kommer att minnas
Hot White Chocolate with Salted Caramel, Vanilla and Dark Rum. ½ tsp vanilla paste. Den har satt sig på lungorna och gör livet lite mindre angenämt för tillfället
Stjärnor och stakar sprider ett behagligt ljus i hela huset och så snart detta inlägget är skrivet tänkte jag värma en kopp glögg, lägga en generös bit St Agur på en pepparkaka och sätta på advents psalmer på Spotify och bara njuta lite mer
Otroligt goda kakor helt utan tillsatt socker och istället extra protein. Cripsy but yet soft bottom together with a creamy vanilla filling and a thick cover of chocolate
And I love the combination of chocolate, licorice and vanilla. Finish off with the third cake layer, top down, and spread a good amount of the vanilla flavoured mascarpone cream on the top
Redan april och fortfarande har vi underbara vårdagar här hos oss. I helgen åt vi mycket gott och en utav efterrätterna var en smarrig cheesecake med smak av Oreo
Temat för kakan är ”En söt överraskning” och syftar på den goda kolafyllningen i kakan. I dag på Alla ♥ dag passade det bra att bjuda familjen på den goda kakan och den hemgjorda vaniljglassen
vanilla sky. ) För att trösta mina förkrossade nerver i helgen (innan kiel-resan var bokad) så bakade jag chocolate chip cookies och det hjälpte faktiskt litegrann
Vi har sedan tidigare ett recept på otroligt goda och enkla Chocolate chip cookies med mandelmjöl, men det finns flera personer som av olika anledningar inte vill eller kan använda nötmjöler
Tänk vad bra, att både ni som är veganer och glutenallergiker kan äta dessa chocolate chip cookies. Kikärtorna bidrar till en härlig, degig och tuggig kaka, och mandelsmör, agave och vanilj bidrar med en massa smak
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.