Medelhavsinspirerad raw food paj!
Angelas Heaven
Angelas Heaven

Medelhavsinspirerad raw food paj!

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Botten
  • 2,5 dl mandelmjöl
  • 1 dl solrosfrön
  • 0,8 dl soltorkade tomater (blötlagda)
  • 1/2 tsk salt
  • Fyllning
  • 2,5 dl cashewnötter
  • 1,7 dl riven västerbotten ost
  • 1 dl vatten
  • 3/4 tsk salt
  • 2,5 dl grovt hackade valnötter
  • 1 dl finhackade soltorkade tomater (blötlagda)
  • 7 dl finhackad ruccola
  • 4 msk finhackad purjo eller gräslök
  • En handful svarta oliver och körsbärstomater till dekoration

Beskrivning

    Pajskal

    1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
    2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
    3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. (20 cm)
    4. Sätt formen i en torkugn i ca. 10 timmar tills pajskalet är krispigt eller grädda ca. 15 minuter på 150 grader i vanlig ugn.

    Ostfyllning

    1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får en slät, krämig massa. Det tar lite tid och du får stanna mellan varven och skrapa ned från sidorna. Ha tålamod. Efter några minuter kommer den naturliga oljan i nötterna börja sippra ut och nötmassan blir smörig.
    2. Tillsätt den rivna osten, vattnet och saltet när nötsmöret är slätt och krämigt. Mixa. Smaka av.

    Grönsaksfyllning

    1. Lägg hackade valnötter, soltorkade tomater, ruccola och purjo i en skål och rör om tills smeten är väl blandad. Fördela grönsakerna jämt över pajbotten.
    2. Fördela ostsåsen i ett jämnt lager över grönsakerna och dekorera med körsbärstomater, ruccola och svarta oliver. Jag strödde även över lite svarta sesamfrön. De ger inte så mycket smak, men det blir en fin effekt med de svarta prickarna mot det vita osttäcket.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.