En handful svarta oliver och körsbärstomater till dekoration
Beskrivning
Pajskal
1. Lägg solrosfrön och soltorkade tomater i en mixer och mixa tills massan klumpar ihop sig. Det är gott om det får vara lite bitar av frön i degen. Det ger en god konsistens.
2. Tillsätt salt och mandelmjöl och blanda ihop.
3. Tryck ut degen i en pajform med löstagbara kanter. (20 cm)
4. Sätt formen i en torkugn i ca. 10 timmar tills pajskalet är krispigt eller grädda ca. 15 minuter på 150 grader i vanlig ugn.
Ostfyllning
1. Lägg cashewnötterna i en mixer och mixa tills du får en slät, krämig massa. Det tar lite tid och du får stanna mellan varven och skrapa ned från sidorna. Ha tålamod. Efter några minuter kommer den naturliga oljan i nötterna börja sippra ut och nötmassan blir smörig.
2. Tillsätt den rivna osten, vattnet och saltet när nötsmöret är slätt och krämigt. Mixa. Smaka av.
Grönsaksfyllning
1. Lägg hackade valnötter, soltorkade tomater, ruccola och purjo i en skål och rör om tills smeten är väl blandad. Fördela grönsakerna jämt över pajbotten.
2. Fördela ostsåsen i ett jämnt lager över grönsakerna och dekorera med körsbärstomater, ruccola och svarta oliver. Jag strödde även över lite svarta sesamfrön. De ger inte så mycket smak, men det blir en fin effekt med de svarta prickarna mot det vita osttäcket.
) Dadelbollar - nyttigt godis som passar både som rawfood mellis eller något gott till fikat. Så här fram på fredagseftermiddagen, med hela härliga helgen framför oss, tänkte jag det passar bra med ett litet godistips, ett nyttigt godistips
Zucchini pasta med raw ostsås. Zucchini pasta med raw ostsås. Raw "Ostsås". (2 portioner). 1 zucchini. Skala långa pasta bitar med hjälp av en potatisskalare
Läge för rawfood kaka. Why not use lingonberries, blueberries or strawberries. ) dates and sea salt in a mixer or food processor and pulse until smooth
De här söta rawfoodbollarna är en ny version av en gammal favorit – Snickersbars. Jag tänkte att en ask med rawfood praliner skulle kunna ge lite inspiration
Rawfood bollar. 90 gram torkad mango. 1 dl kokoschips10 st. torkade aprikoser3 msk juice. ev. riven kokos. Blanda torkad mango, kokoschips och juice i en skål, låt dra i ca 5 minuter
Jag tycker RawFood är spännande om än extremt – för att kallas Raw får maten ej upphettats till mer än 42 grader, men bara genom att läsa ingredienslistan tycker jag mig bli lite piggare och starkare inför vintern som kommer snart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.