Marinerad Karrékotlett
frits.nilsson
frits.nilsson

Marinerad Karrékotlett

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 4 1 röster

Ingredienser

  • Marinad
  • Soja (mörk)
  • Wasabi
  • Vitlök
  • Tabasco
  •  
  • Kryddor
  • Vitpeppar
  • Olivolja

Beskrivning

    Blanda 1/2-1 dl soja, en sträng wasabi ( cirka 10 cm). Wasabin ger köttet en sötaktig smak. Om man tycker om vitlök, lägg i 2 pressade vitlöksklyftor. Om man vill ha en stark eftersmak, häll i några droppar tabasco. Rör om så att wasabin löser sig och allt blandas.

    Lägg karréskivorna i en plastpåse, häll i marinaden och knyt ihop påsen. Vänd på påsen så att marinaden kommer åt överallt på karréskivorna. Lägg påsen i kylen 3-4 timmar. Vänd på påsen några gånger.

    Pensla en ugnssäker form med olivolja. Krydda karréskivorna och lägg dom i den ugnssäkra formen och sätt in den i ugnen på 175 grader i 30 minuter.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.