1. Fräs lök, vitlök, chilipeppar i olja i en kastrull. Tillsätt curryn efter någon minut och låt fräsa med. Låt majskornen rinna av och blanda dem med fräset. Tillsätt vatten och fond, låt koka ca 5 minuter. Gör böndippen under tiden.
2. Skölj bönorna och låt dem rinna av. Mixa dem med resten av ingredienserna för dippen. Smaka av med salt och peppar.
3. Mixa soppan slät. Tillsätt kokosmjölken och låt det koka upp. Smaka av med salt och peppar.
4. Stek halloumin gyllenbrun och lägg åt sidan innan du steker tortillabröden.
5. Bred chilisås på ett tortillabröd, lägg på ost och ett till bröd som lock. Stek i olivolja på båda sidor tills de fått fin färg och skär upp i bitar.
6. Hacka koriander och strö över soppan. Servera soppan med böndippen och tortillabröden.
Spansk tortilla är inte ett bröd utan en rejäl bondomelett med potatis som man traditionellt i Spanien ofta skär i skivor och serverar som tapas eller mellanmål
Man kan äta Tortilla Española både varm och kall, som ensamrätt tillsammans med korv eller annat kött, som tapas (skuren i kuber med tandpetare i) eller som en del i en picknick
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.