Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader varm men gärna lite ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om till jästen löst sig. Tillsätt salt, ägg och socker och blanda runt. Tillsätt sedan vetemjölunder knådning. Degen ska bli smidig och inte klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl då blir brödet torrt
Kör degen i maskin 7- 10 minuter. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
Sätt ugnen på 225 grader.
Kavla ut degen så den blir ungefär 1 cm tjock. Stansa sedan ut runda tekakor med en rund form. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa 30 minuter och sätt sedan in dem i ugnen 8-10 minuter.
Låt dem svalna och avnjut dem sedan.
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
De här tekakorna är riktigt goda. Det är samma degrecept som till hönökakorna som jag bloggade om förra sommaren men den här gången gjorde jag portionsbröd istället i form av tekakor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.