Lyxiga tekakor
anna.l.thid
anna.l.thid

Lyxiga tekakor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 75 gram smör
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vatten
  • 3 msk strösocker
  • 2 tsk salt
  • 1 ägg
  • 13 dl vetemjöl

Beskrivning

    Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och tillsätt mjölk och vatten, vätskan ska bli max 37 grader varm men gärna lite ljummen. Häll blandningen över jästen och rör om till jästen löst sig. Tillsätt salt, ägg och socker och blanda runt. Tillsätt sedan vetemjölunder knådning. Degen ska bli smidig och inte klibbig men tillsätt inte för mycket mjöl då blir brödet torrt
    Kör degen i maskin 7- 10 minuter. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
    Sätt ugnen på 225 grader.
    Kavla ut degen så den blir ungefär 1 cm tjock. Stansa sedan ut runda tekakor med en rund form. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Låt dem jäsa 30 minuter och sätt sedan in dem i ugnen 8-10 minuter.
    Låt dem svalna och avnjut dem sedan.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.