Skala moroten och rensa och kärna ur paprikan. Hacka båda fint. Dela rödlöken. Finhacka halva och skiva den andra halvan. Fräs morot, paprika och den hackade löken i olivolja.
Pressa ner vitlöken och späd med buljongen. Tillsätt linser och låt koka mjuka i cirka 15 minuter. Linserna ska inte koka sönder.
Vispa i tomatpurén eller rör ner den passerade tomaten och paprikapulver. Blanda ner den skivade rödlöken. Smaka av med oregano, salt och svartpeppar.
Vegansk mat när den är som godast. En fräsig currygryta med en touch av Indien, smakrik och god. Grytan är desto godare dagen efter så gör gärna en extra sats
Vill du prova på en irakisk variant av linssoppa kan du göra det här. Vi ÄLSKAR röda linser. Det är så himla gott att göra soppa på av det och med bara några få kryddförändringar blir det ändå stor variation mellan sopporna
Enklaste, enklaste grönsaksbiffarna med bara några få ingredienser, som blir härligt krispiga eftersom dom vänds i ströbröd (eller panko som jag använde, som också är ett slags ströbröd men med större flingor)
I förra veckan berättade jag om min veganska kladdkaka som istället för ägg innehåller kikärtsspad. Nu har jag gjort ett annat bakverk med kikärtsspad istället för ägg, nämligen brownie
Jag vet att det finns iallafall två recept på linssoppa här på bloggen och idag kommer ett tredje. Till skillnad från de andra så är det kokosmjölk som sätter en stor smakprägel på detta recept och jag var först lite skeptisk eftersom jag är van vid en annan smak vid linssoppa men sedan tyckte jag att den var såå god
Idag, 1 november är det den Veganska Världsdagen. Jag älskar att fira temadagar. Det är det perfekta tillfället både för att fira, och för att få inspireras lite och kanske testa något nytt
Äntligen har jag lyckats knåpa ihop ett riktigt gott och krämigt pajrecept. Receptet nedan innehåller broccoli och purjolök, men variationsmöjligheterna är ju enorma
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.