Lime pie
Emma Pirttijärvi
Emma Pirttijärvi

Lime pie

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Kexbotten
  • 500 g digestiva
  • 100 g smör
  • Fyllning
  • 400 g kondenserad mjölk
  • 4 st äggulor
  • 5 st limefrukter skal och saft

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader
    2. Lägg digestivekex i en mixer.
    3. Blanda ner smälta smöret i mixen.

    4. Tryck ut blandningen i botten.
    5. Förgrädda pajskalet i mitten av ungen i ca 10min.
    6. Låt svala.

    7. Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft.
    8. Låt smeten dra åt sig smak av limeskalen i 30-60min.

    9. Fyll formen med smeten och låt gräddas i mitten av ugnen i ca 15-20 min.
    10. Låt svala.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.