Lenas luftiga ostsufflé – Smakfull återvinning
Torbjörns Tips -om mat & vin
Torbjörns Tips -om mat & vin

Lenas luftiga ostsufflé – Smakfull återvinning

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Ingredienser till 4 pers.
  • 1,5 msk Smör
  • 3 msk Vetemjöl
  • 4 medelstora Ägg
  • 3 dl Mjölk
  • 4 dl riven ost (en eller flera smakrika ostar)
  • Salt och nymald svartpeppar

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smält smöret i en kastrull och rör i mjölet.
    3. Späd med mjölken och koka ett par minuter.
    4. Separera äggulorna och spara vitorna.
    5. Rör i äggulorna en i sänder.
    6. Rör i osten och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    7. Vispa äggvitorna till hårt skum.
    8. Blanda försiktigt i ost/ägg-smeten.
    9. Häll sufflésmeten i en ordentligt smord, ugnsfast form med höga raka kanter. (ca 2 liters volym)
    10. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i 35-40 minuter. Öppna inte ugnsluckan under gräddningen och tänk på att sufflén skall få plats att resa sig.

    Servera med en god sallad, ett gott bröd och ett gott vin.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.