Lätta och luftiga och inte sådär kompakta som de blivit tidigare när jag bakat frallor. Morotsfrallor. I helgen bakade jag ett nytt bröd, morotsfrallor, som blev galet goda
Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st50 g färsk jäst50 g smör5 dl vatten2 morötter (ca 130 g)1,5 dl solrosfrön1 msk saltca 15 dl vetemjöl(gärna Manitoba Cream som är väldigt proteinrikt och ger ett större och fluffigare bröd)1 ägg till pensling1. Morotsfrallor med solrosfrön, 12 st
Jag har aldrig fått en sån fin deg och så luftiga kanelbullar som med detta recept. Dessa bullar blev EXTREMT luftiga, dom jäser jättemycket så nästa gång ska jag göra dom mycket mindre
De blev faktiskt precis så luftiga som jag hoppades på. Jag skulle baka frukostbullar men kom på att det var roligare att baka semlor med tanke på fettisdagen imorgon… Nu har vi i alla fall vetebullar hemma =) Det blev mycket goda semlor av dem
Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. Morotsfrallor med aprikoser och linfrö. Receptet till dessa goda och saftiga frallor, innehållande bland annat rivna morötter, aprikoser och linfrö, hittade jag på den härliga matbloggen 'Kryddburken'
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.