Skiva löken i ringar och dela i mellanstora bitar.
Stek på medelvärme i rapsolja eller smör tills löken fått en fin mörkbrun färg och mjuknat helt.
Häll övriga ingredienser i stekpannan.
Koka upp.
Tillsätt maten - koka försiktigt tillsammans under omrörning i 2-3 minuter tills smakerna gått ihop och såsen börjar tjockna.
Gör så här. Hacka löken grovt eller strimla den. Låt löken fräsa sakta i smör ca 10 minuter. Pudra över mjölet, rör om och tillsätt fond, mjölk och grädde
Smaksätt löksåsen med några krm salt, något krm peppar och ev. Löksåsen är klar att servera. Koka löksåsen i minst 10 minuter på medelvärme och rör då och då
I numer vanlig ordning hade jag bestämt mig för att spexa till en klassiker och denna gång var det minsann den bombastiska rätten stekt fläsk och löksås som stod på tur innanför kökets dörr
Löksås till pannbiff inte till stekt fläsk3 gula lökar1 köttbuljongtärning4 dl vattenMaizenamjölsalt och peppar1 nypa sockersmör till stekningSkiva löken och stek den i smöret tills den får färg strö då på lite socker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.