Tillbehör

Tillbehör

  • 9 Recept
Veganska bars

Veganska bars

Ugn 165 grader. Rör ihop med elvisp. Jordnötssmör. Alpro. Agavesirap. När smeten är slät, tillsätt Granolan och fortsätt vispa på svag styrka tills allt har blandats
Klyftpotatis

Klyftpotatis

225 grader. 40 minuter. Skölj/skrubba potatisarna, behåll skalet. Dela i 4-6 skivor. Lägg potatisarna i en bunke
Löksås

Löksås

Skiva löken i ringar och dela i mellanstora bitar. Stek på medelvärme i rapsolja eller smör tills löken fått en fin mörkbrun färg och mjuknat helt
Potatismos

Potatismos

Koka potatisen i 20 minuter. Mosa tillsammans med uppvärmd mjölk (och smör), samt kryddor. 1,5 kg mjölig potatis
Potatisgratäng

Potatisgratäng

Koka potatisen i 14 minuter. Finhacka löken. Spola/ lägg potatisen i kallt vatten. Stek löken tills den blivit gyllenbrun
Fejkon

Fejkon

Skär tofun i tunna skivor. Blanda ingredienserna i dubbla plastpåsar. Lägg ned tofun i plastpåsarna. Låt marinera i minst 30 minuter
Bananbröd

Bananbröd

Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda alla ingredienser. Smörj en brödform och sprid ut degen jämnt
Gräddsås

Gräddsås

Låt alla ingredienser koka tillsammans i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3 dl havregrädde. 1,5 msk grönsaksfond
Fetaost

Fetaost

Tärna tofun till 1,5 x 1,5 x 1,5 cm stora bitar. Lägg tofun i en burk med lock. Lägg i burken. Salt. Chiliflingor