Veganska bars Ugn 165 grader. Rör ihop med elvisp. Jordnötssmör. Alpro. Agavesirap. När smeten är slät, tillsätt Granolan och fortsätt vispa på svag styrka tills allt har blandats mimmimi
Klyftpotatis 225 grader. 40 minuter. Skölj/skrubba potatisarna, behåll skalet. Dela i 4-6 skivor. Lägg potatisarna i en bunke mimmimi
Löksås Skiva löken i ringar och dela i mellanstora bitar. Stek på medelvärme i rapsolja eller smör tills löken fått en fin mörkbrun färg och mjuknat helt mimmimi
Potatismos Koka potatisen i 20 minuter. Mosa tillsammans med uppvärmd mjölk (och smör), samt kryddor. 1,5 kg mjölig potatis mimmimi
Potatisgratäng Koka potatisen i 14 minuter. Finhacka löken. Spola/ lägg potatisen i kallt vatten. Stek löken tills den blivit gyllenbrun mimmimi
Fejkon Skär tofun i tunna skivor. Blanda ingredienserna i dubbla plastpåsar. Lägg ned tofun i plastpåsarna. Låt marinera i minst 30 minuter mimmimi
Bananbröd Sätt ugnen på 170 grader. Blanda alla torra ingredienser. Blanda alla ingredienser. Smörj en brödform och sprid ut degen jämnt mimmimi
Gräddsås Låt alla ingredienser koka tillsammans i 2-3 minuter. Smaka av med salt och peppar. 3 dl havregrädde. 1,5 msk grönsaksfond mimmimi
Fetaost Tärna tofun till 1,5 x 1,5 x 1,5 cm stora bitar. Lägg tofun i en burk med lock. Lägg i burken. Salt. Chiliflingor mimmimi