Hoppas att alla har haft en bra nationaldag. Själv så avslutade jag kvällen med att grilla. Till köttet gjorde jag en grillsås med basilika, vitlök, lime och ruccola
2 schalottenlökar, finhackade 4 champinjoner, skurna i mindre bitar 2 msk smör, till stekning 2 dl torrt vitt vin vitvinsvinäger, några droppar 2-3 kvistar färsk timjan 2,5 dl fiskfond (ej koncentrerad) 5 dl vispgrädde citronsaft, några droppar cayennepeppar 2 msk smör, att vispa i på slutet salt
Gör så här. Hacka löken grovt eller strimla den. Låt löken fräsa sakta i smör ca 10 minuter. Pudra över mjölet, rör om och tillsätt fond, mjölk och grädde
Smaksätt löksåsen med några krm salt, något krm peppar och ev. Löksåsen är klar att servera. Koka löksåsen i minst 10 minuter på medelvärme och rör då och då
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.