Bred smeten på smörpapper till önskad storlek. Lägg citronskivor på sidan av. Grädda i ugnen på 250 grader i ca 10 min tills botten är lite brun & krispig. 1 påse riven Västerbotten ost. 1/2 påse riven pizzaost ( eller annan ost som bubblar bra i ugn)
Jag har provat på en hel del olika versioner av hemmagjorda pizzor och pizzabottnar. När det gäller topping på pizzan är min stora favorit kyckling, trattkantareller och västerbottenost
Efter gräddningen hade jag på ruccola, avokado, pinjenötter och lite bearnaisesås. Blomkålsbotten. Mixa blomkålen till ett ”mjöl” i en matberedare eller riv på rivjärn
Vi var båda nyfikna på att göra pizza med blomkålsbotten, så kål-fest fick det bli. Vi börjar med ett recept på grönkålspizza som jag gjorde med min goda vän Johanna
Platta ut på ett bakplåtspapper. Jag gjorde två olika – en med dinkelbotten och en med blomkålsbotten. Lägg på en god tomatsås, riven ost och valfri topping
Jag börjar nu min tjänst som kokerska/barnskötare på ett litet föräldracooperativägd förskola där ekologiskt, närproducerat är i fokus när det kommer till matlagningen och inget hel- eller halvfabrikat får komma innanför dörrarna
Tryck ut smeten till en rundel på bakplåtspappersklädd plåt. Lägg på fyllning. mozzarella i botten (spara lite till att toppa med), tomathalvor med snittyta uppåt, skivade champinjoner, kronärtskocka, skinka och slutligen kvarvarande mozzarella
Lägg ett bakplåtspapper på en plåt. Forma fyra pizzabottnar på bakplåtspappret. Sätt ugnen på 225°. Toppa blomkålsbotten med rödbetskräm och svartkål och grädda ytterligare ca 5 minuter
Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en liten kastrull. Sätt ugnen på 175°. Spänn fast bakplåtspapper i två runda formar med löstagbar kant, 24 cm i diameter
Brantevikssillen är en populär sill och många hittar till bloggen i jakt på ett enkelt recept, byggd på färdig inläggningssill snarare än att köpa sillfiléer
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Jag hade turen att komma över ett fint innanlår och valde då att köra en saftig rostbiff med smak av vitlök, rosmarin och senap
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.