Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
carin-52
carin-52

Krispig kycklingschnitzel med citronpasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Catarina Königs recept
  • https://catarinakonig.elle.se/pasta/krispig-kycklingschnitzel-med-citronpasta/
  • 2 kycklingfiléer
  • 1 ägg
  • 2 dl panko
  • 2 dl riven Parmesan
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Neutral olja att steka i (rikligt)
  • 350-400 g Pappardelle all uovo (hemgjord el köpt)
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, finhackade
  • 5 dl vispgrädde
  • 1 msk koncentrerad kycklingfond
  • 1 citron, zest + lite saft
  • salt
  • nymalen svartpeppar
  • Topping
  • Ruccola
  • Hyvlad Parmesan

Beskrivning

    Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen.

    Dela kycklinfiléerna till fyra tunna filéer. Banka ut dem lite till med hjälp av undersidan på en kastrull på en skärbräda. Salta och peppra båda sidor.
    Vispa upp ägg i en skål och blanda riven parmesan med panko i en annan.
    Doppa filéerna först i äggvispet och sedan ned i ost- och pankoblandningen.
    Hetta upp en stekpanna med olja och stek filéerna ca 2-3 min per sida.
    Koka pappardellen enl anvisningarna på paketet i saltat vatten. Har du gjort egen enligt recept på nästa sida så koka strax innan servering.
    Hetta upp smör i en stekpanna och fräs den finhackade vitlöken mjukt någon minut. Det får inte brännas. Tillsätt grädde och fond, och låt reducera / koka ihop till en krämig sås.
    Tillsätt rivet citronskal från en tvättad citron och några droppar citronsaft för syrans skull.
    Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
    När såsen är krämig och fin, tillsätt ½ dl pastavatten.
    Häll av pastan och blanda pastan med den krämiga såsen.
    Lägg upp pasta på tallrikar. Skär kycklingfiléerna på snedden och lägg ovanpå pastan. Toppa med ruccola och hyvlad parmesan.
    Njut!

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.