Pasta

Pasta

Pasta med salsiccia och spenat

Pasta med salsiccia och spenat

Koka pastan enligt anvisningen men någon minut mindre än vad det står (pastan kommer sjuda i såsen i slutet)
Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

Krämig pasta med lövbiff och champinjoner

400-500 g färsk tagliatelle 300-400 g lövbiff 8-10 skogschampinjoner 0,5 gul lök 1 röd paprika 1 gul paprika 1 klyfta vitlök 3 dl crème fraîche 2 dl vispgrädde 1 msk koncentrerad kalvfond (eller oxfond) 1,5-2 msk cognac 1 tsk rödvinsvinäger 0,5 msk färsk timjan, hackad smör, till stekning rapsolja, till stekning salt svartpeppar, nymalen
Kewpie-nudlar

Kewpie-nudlar

1. Vispa ihop 1 ägg, majonnäs, vitlök och kryddpåse i en skål. 2. Koka upp vatten i en kastrull och lägg försiktigt i det andra ägget, sänk till medelvärme och koka 7 minuter
Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

Thailändsk gryta med kycklingfärs och citrongräs

300 g risnudlar 3 klyftor vitlök, finhackade 4 cm färsk ingefära, finhackad 1 gul lök, finhackad 500 g kycklingfärs 1 citrongräs, finhackad 1 burk kokosmjölk [400 g] 1 msk koncentrerad kycklingfond 2-3 msk fisksås 2 tsk farinsocker 2-3 röda chilifrukter, skivade 1 limefrukt (rivet skal och pressad saft) 1 knippe thaibasilika neutral rapsolja (att steka i) salt
Lax

Lax

Krämig fläskfilépasta med spenat och soltorkade tomater

Krämig fläskfilépasta med spenat och soltorkade tomater

1 fläskfilé (à ca 500 g) 2 msk smör, att steka i 120 g babyspenat 7-8 soltorkade tomater i olja 1 klyfta vitlök 3 dl vispgrädde 1 dl crème fraîche 2 tsk koncentrerad kycklingfond 0,5 kruka färsk basilika salt svartpeppar 400 g färsk tagliatelle
Sommarrullar med tre dippsåser

Sommarrullar med tre dippsåser

400 g kycklingfilé 16 rispapper (stora) 0,25 isbergssallad, riven i bitar 150 g risnudlar, kokta och avrunna 1 morot, i tunna stavar 0,5 gurka, i tunna stavar 2 polkabetor, i tunna skivor 1 klyfta rödkål, strimlad 4 salladslökar, i tunna strimlor 1 kruka färsk koriander 1 kruka mynta