Krämig svamppasta
lukas-6
lukas-6

Krämig svamppasta

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g svamp (t ex kantareller, karljohanssvamp och champinjoner)
  • 400 g pasta (t ex strozzapreti)
  • 1 purjolök
  • 3 dl torrt vitt vin
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk finhackad färsk timjan
  • (250 g färsk bladspenat)
  • Soltorkadetomater
  • 2 dl finriven parmesanost
  • 4 msk smör
  • 1/2 tsk salt
  • flingsalt
  • nymalen svartpeppar

Beskrivning

    Ansa och skiva svampen. Fräs den i hälften av smöret i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med tsk salt och lägg åt sidan.
    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
    Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i resten av smöret i stekpannan någon minut.
    Tillsätt vinet och låt koka ner tills cirka hälften återstår. Tillsätt grädde och timjan. Låt småkoka 3–5 minuter.
    Starta timer
    Lägg spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten »ångkoka« någon minut.
    Tillsätt torkade tomater
    Häll av pastan men spara ca 2 dl av pastavattnet (för 4 port).
    Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen »klibbar« fast på pastan, ca 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.