400 g
svamp (t ex kantareller, karljohanssvamp och champinjoner)
400 g
pasta (t ex strozzapreti)
1
purjolök
3 dl
torrt vitt vin
3 dl
vispgrädde
1 msk
finhackad färsk timjan
(250 g färsk bladspenat)
Soltorkadetomater
2 dl
finriven parmesanost
4 msk
smör
1/2 tsk
salt
flingsalt
nymalen svartpeppar
Beskrivning
Ansa och skiva svampen. Fräs den i hälften av smöret i en stor stekpanna tills vätskan ångat bort. Krydda svampen med tsk salt och lägg åt sidan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Ansa och strimla purjolöken. Fräs den i resten av smöret i stekpannan någon minut.
Tillsätt vinet och låt koka ner tills cirka hälften återstår. Tillsätt grädde och timjan. Låt småkoka 3–5 minuter.
Starta timer
Lägg spenaten på såsen, ta pannan från värmen och låt spenaten »ångkoka« någon minut.
Tillsätt torkade tomater
Häll av pastan men spara ca 2 dl av pastavattnet (för 4 port).
Blanda ihop pasta, pastavatten, sås, svamp och parmesan i pastakastrullen. Rör ihop över varm spisplatta så att allt blir varmt och såsen »klibbar« fast på pastan, ca 1 minut. Strö över flingsalt och mal över peppar.
Krämigsvamppasta med baconströssel. Krämigsvamppasta med baconströssel. Allt som oftast så har man ganska bråttom när man står med all julmat så det blir liksom ingen tid över för den vanliga maten
”Krämig blomkåls- och svamppasta” är baserat på Jamie Olivers ”Mushroom & cauliflower penne” men med några justeringar för att lättare lura i barnen en vegetarisk pasta
1. Skär fläskfilén i mindre bitar. Bryn dom sedan i panna och salta och peppra. Ställ åt sidan. 2. Stek den gula löken och de soltorkade tomaterna tills löken blivit genomskinlig
Krämig pastasallad med kyckling och fetaost6 port500 g pasta penne2 dl crème fraiche3 dl gräddfil1 grillad kyckling (ca 500 g urbenat kött)3 paket bacon, à 140 g1 liten purjolök2 röda paprikor200 g fetaost3/4 tsk salt2 krm svartpeppar, nymaldPesto1 kruka basilika50 g pinjenötter1 dl olivolja100 g parmesanost, finriven3 vitlöksklyftor1,5 krm saltServeringSolrosskottBasilikaParmesanostKoka pastan, spola i kallt vatten och låt rinna av
Denna krämiga räkpastan är en favorit jag har. En riktigt krämig och god räkpasta. På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.