600 g
pasta (gärna färsk fettuccine eller tagliatelle)
Parmesanost
Ruccola eller basilika
Beskrivning
Hacka champinjoner, lök, vitlök och persilja. Hetta upp en torr stekpanna (tillsätt ingen olja eller smör), fräs champinjonerna på hög värme i ca 2 min. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Lägg undan champinjonerna åt sidan. I samma stekpanna (tvätta ej ur) lägger du en klick smör och rör runt i pannan så den suger åt sig smakerna från champinjonerna.
Tillsätt sedan lite olja och löken. Stek löken under omrörning tills den får färg. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Rör i mjölet och stek allt några sekunder. Häll i grädde, mjölk, dijonsenap, soja, salt och svartpeppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen, häll i champinjonerna och låt såsen puttra på medelvärme utan lock i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, dijonsenap, eller peppar. Vänd i persiljan och låt såsen koka i 3 min till. Servera med pasta, parmesanost och ruccola. Du kan vända ner pastan i såsen och servera direkt.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Smaka av med salt och svartpeppar. Häll vattnet av pastan när den är klar men spara två deciliter och häll i svampsåsen, såsen späds ut men reder sig av stärkelsen i pastavattnet
Vegetariska pastamed massor av härliga champinjoner, vitlök och lite hetta. Nu var det ett tag sen vi hade pasta här hemma så det fick bli detta häromdagen
Det är något riktigt, riktigt svulligt i kombinationen medpasta, fetaost, soltorkade tomater och en så där riktigt krämig sås som man bara får när man kombinerar tomat med grädde eller crême fraichè
Inlägget Krämigpastamedchampinjoner dök först upp på ZEINAS KITCHEN. Krämig och underbart god pastamed champinjonsås, serveras med parmesanost och ruccola
Krämig, enkel & lyxig. Igår bestämde jag mig för att jag ville fira livet med en riktigt lyxig och god pastarätt som min pappa brukade laga rätt så ofta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.