Krämig pasta med champinjoner
Lara Aydın
Lara Aydın

Krämig pasta med champinjoner

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g färska champinjoner
  • 5 dl grädde (valfri fetthalt, gärna vispgrädde)
  • 2 dl mjölk
  • 1 schalottenlök eller liten lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk vetemjöl
  • 1-2 msk soja
  • 1 tsk dijonsenap (kan uteslutas)
  • 1 dl finhackad persilja
  • Salt & svartpeppar
  • Smör och olja till stekning
  • 600 g pasta (gärna färsk fettuccine eller tagliatelle)
  • Parmesanost
  • Ruccola eller basilika

Beskrivning

    Hacka champinjoner, lök, vitlök och persilja. Hetta upp en torr stekpanna (tillsätt ingen olja eller smör), fräs champinjonerna på hög värme i ca 2 min. De kommer att släppa ifrån sig mycket vätska och minska till mer än hälften i volym. Lägg undan champinjonerna åt sidan. I samma stekpanna (tvätta ej ur) lägger du en klick smör och rör runt i pannan så den suger åt sig smakerna från champinjonerna.

    Tillsätt sedan lite olja och löken. Stek löken under omrörning tills den får färg. Tillsätt vitlöken och stek lite till. Rör i mjölet och stek allt några sekunder. Häll i grädde, mjölk, dijonsenap, soja, salt och svartpeppar. Koka upp under omrörning, sänk värmen, häll i champinjonerna och låt såsen puttra på medelvärme utan lock i ca 15 min. Smaka av och tillsätt eventuellt mer soja, dijonsenap, eller peppar. Vänd i persiljan och låt såsen koka i 3 min till. Servera med pasta, parmesanost och ruccola. Du kan vända ner pastan i såsen och servera direkt.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.