Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra
Maria
Maria

Krämig baba ganouj- grillad aubergineröra

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 dl
  • 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g)
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 msk färskpressad citronjuice
  • 1 msk tahini eller majonnäs
  • 1 tsk salt
  • Till garnering granatäppelkärnor
  • persilja till garnering

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 200°C.
    Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna.

    2. Skala bort skinnet från auberginerna och släng.

    3. Mixa aubergine, vitlök, citron, tahini och salt slätt.


    Till garnering: Toppa med granatäppelkärnor och persilja.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.