1. Sätt ugnen på 200°C.
Linda in auberginerna i aluminiumfolie. Lägg i en ugnsform och rosta ca 1 timme i mitten av ugnen tills de är mjuka. Låt svalna.
2. Skala bort skinnet från auberginerna och släng.
3. Mixa aubergine, vitlök, citron, tahini och salt slätt.
Till garnering: Toppa med granatäppelkärnor och persilja.
Ingredienser Portioner. Ca 3 dl 2 auberginer (2 auberginer motsvarar ca 300 g) 3 vitlöksklyftor 2 msk färskpressad citronjuice 1 msk tahini eller majonnäs 1 tsk salt Till garnering granatäppelkärnor persilja till garnering Lägg till i inköpslistan
Baba ganoush är en populär dipp-rätt som gärna serveras som en aptitretare. Huvudingrediensen i en baba ganoush är aubergine som grillas och sedan smaksätts med olika örter, kryddor och smaker
/Köket redaktionen 1 hel grillad kyckling. 1 hel grillad kyckling 400 g pasta (gärna farfalle eller penne) 2 paprikor, gärna i olika färger 1 gurka 250 g körsbärstomater, gärna i olika färger 10 cm purjolök 400 g majs 1,5 dl majonnäs 2 dl crème fraiche örtsalt svartpeppar
Krämig risoni med grillad kyckling och bacon. Gjorde en krämig rätt med parmesan och massa annat gott. Ta bort kycklingköttet från den grillade kycklingen, skär i mindre bitar
1 hel grillad kyckling. 11 hel grillad kyckling 400 g pasta (gärna farfalle eller penne) 2 paprikor, gärna i olika färger 1 gurka 250 g körsbärstomater, gärna i olika färger 10 cm purjolök 400 g majs 1,5 dl majonnäs 2 dl crème fraiche örtsalt svartpepparRensa och skör köttet från kycklingen i strimlor
-) Det är ju så himla gott med en krämig, vitlöksspäckad potatisgratäng. Till detta grillade jag entrecote och stekte på spetskål som ju också är otroligt gott
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta baba ganoush ska smaka
En god libanesisk dippa med grillad aubergine, citron och sesampasta. För allra bästa smak ska man gärna grilla auberginerna på en grill över öppen eld, då smakar den riktigt rökig och som en äkta baba ganoush ska smaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.