Knäckebröd med hasselnötter (ca 40 bitar)
malinh9410
malinh9410

Knäckebröd med hasselnötter (ca 40 bitar)

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 dl dinkelmjöl fullkorn
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 2 dl hasselnötsmjöl
  • 1 krm bikarbonat
  • 1/2 tsk salt
  • 2 dl mjölk
  •  
  • Pensling och i garnering
  • 0,75 dl hackade hasselnötskärnor
  • 1 tsk flingsalt

Beskrivning

    1. Sätt ugnen på 225 ⁰ C

    2. Mät upp alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt mjölken och arbeta snabbt samman till en deg.

    3. Dela degen i fyra jämnstora bitar och kavla ut till plåtlånga längder, ca 15 cm breda. Låt vila en kort stund på arbetsbänken innan du lyfter över dem på bakpappersklädd plåt. Annars kan degen dra ihop sig igen. Nagga med en gaffel.

    4. Pensla lätt med vatten och strö över hackade nötkärnor och flingsalt.

    5. Markera längderna i trekantiga bitar med en sporre. Grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter.

    6. Låt svalna. Dela i bitar efter markeringarna.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.