Kladdiga brownies
Maria Carlsson
Maria Carlsson

Kladdiga brownies

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Smör till formen
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 1/2 msk kakao
  • 1 tsk bakpulver
  • 100 g mörk choklad
  • 3 ägg
  • 2 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 140 g rumsvarmt mjukt smör
  • 100 g hackad mjölkchoklad

Beskrivning

    Ugn: 160 grader
    Tid: 1 h 10 min (35 min förberedelse, 35 min i ugn)

    1. Ställ ugnen på 160 grader
    2. Smörj en 20*20 cm form
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver och kakao i en bunke på sidan
    4. Smält den mörka chokladen över ett vattenbad medan du vispar det mjuka rumsvarma smöret med socker och vaniljsocker poröst med elvisp i huvudbunken
    5. Tillsätt 1 ägg i taget och vispa till en jämn smet
    6. Vänd ner den smälta chokladen
    7. Sikta ner vetemjöljsblandningen
    8. Blanda ner de hackade mjölkchokladsbitarna
    9. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i ca 30-45 min. Pinnen ska vara kladdig när den är klar

    Tips: Börja med att grädda i 30 min och kör sedan 2-5 min i taget tills den är klar

    Recept från: https://www.jennysmatblogg.nu/2012/03/26/kladdiga-och-perfekt-kramiga-brownies/

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.