1150-175 g mörk chokladHacka smöret och nyp ihop det med de torra ingredienserna och äggulan tills det blir en deg. Lägg sedan degen i kylen i plastpåse eller täck med folie i cirka 30 minuter. 1Klä en form cirka 25x25 cm med bakplåtspapper. 1Låt degen vila kallt övertäckt med plast i minst 30 minuter
Rör sedan ihop det med äggsmeten. Vispa ägg, socker och sirap i tre minuter till en ljus, pösig smet. Blanda 1 dl mjöl, bakpulver, vaniljsocker, kakao och hackad choklad i en annan skål
Koka i 1 timme och 30 minuter, burken ska vara täckt med vatten hela tiden. Häll i en form med bakplåtspapper (20x30cm) och grädda mitt i ugnen i 20 min
En burk krämig nutella kan göra underverk ihop med några ägg lite mjöl och socker. Tänk att ibland har man bara ett sådant begär efter choklad, som ni kanske förstår så föredrar jag kladdigabrownies eller kanske en chokladmousse framför en ren chokladkaka
Kladdigbrowniemed bitar av mörk choklad och så en silkeslen mjölkchokladfrosting och så chokladkrisp av krossade Kinasnacks (går även bra med Maltesers)
Jättegoda att servera med en klick vispad grädde och bär - t ex röda vinbär (har en galet stor buske i trädgården fullt med röda och stora bär – perfekt att använda till efterrätter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.