Hallongrottor
Maria Carlsson
Maria Carlsson

Hallongrottor

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 4.5 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 0.5 dl hallonsylt

Beskrivning

    Portioner: 24 hallongrottor
    Ugn: 175 grader
    Tid: 50 min (30 min förberedelser, 18 min i ugn)

    1. Vispa smör och socker smidigt
    2. Blanda bakpulver, vaniljsocker och vetemjöl och rör ner lite (ca 1 dl) åt gången
    3. Rulla till en rulle som gör 24 st ca 2 cm tjocka bitar
    4. Forma till bollar, hjärtan eller annan form
    5. Gör en grop i varje kaka och fyll med ca 1 tsk hallonsylt
    6. Grädda mitt i ugnen (175 grader) I ca 16-20 min

    Recept från: https://www.koket.se/mitt-kok/birgitta-rasmusson/klassiska-hallongrottor

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.